Gradnja in obnova > Energijski viri
Mitsubishi Ecodan - čudno delovanje ventilatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitsubishi Ecodan - čudno delovanje ventilatorja
#16
Če naredimo primerjavo vseh treh proizvajalcev tega segmenta, kateri imajo v ponudbi tudi več kot 20kw naprave, je generalno pri vseh COP faktor tudi za več kot 1 nižji od njihovih 11kw naprav. Vsi imajo namreč hudo poddimenzionirane uparjalnike za to moč.
So pa vse te naprave čisto solidna izbira za obalo oz. povsod tam kjer je prioriteta hlajenje.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#17
Objjekt je pri Ptuju.Črpalka zmontirana pred novim letom.Greje radiatorje 10 kom.+40m2 talnega(gostinski del).Približno deset radiatorjev je zaprtih(stanovanjski del-čaka na renoviranje)Fasade je stiropor 5 cm.V naslednjem letu še 15 cm.Saj me ne moti toliko,koliko je porabila,ampak razmerje,ki je za ta čas zelo slabo.Včeraj sem nastavil na krivuljo,da vidim,če bo kaj razlike.Tudi če so energetske potrebe večje ali manjše to ne bi smelo dosti vplivati na razmerje.Ali pa se motim?
Pa mislim, da so verjetno zmontirali malo prevelko zverino..
#18
Iz tvojih zapisov je razbrat, da ogrevaš 40 m2 z 24 kw mašino.
#19
Citat:Objjekt je pri Ptuju.Črpalka zmontirana pred novim letom.Greje radiatorje 10 kom.+40m2 talnega(gostinski del).Približno deset radiatorjev je zaprtih(stanovanjski del-čaka na renoviranje)Fasade je stiropor 5 cm.V naslednjem letu še 15 cm.Saj me ne moti toliko,koliko je porabila,ampak razmerje,ki je za ta čas zelo slabo.Včeraj sem nastavil na krivuljo,da vidim,če bo kaj razlike.Tudi če so energetske potrebe večje ali manjše to ne bi smelo dosti vplivati na razmerje.Ali pa se motim?

Pa mislim, da so verjetno zmontirali malo prevelko zverino..

Še vedno ne vemo nič o radiatorjih, tip, velikost (imaš lahko tip11 ali tip33, ogromna razlika). Ne vemo nič o nastavitvah. Pišeš da si nastavil na krivuljo. Ja kaj si imel pa zdaj nastavljeno?
Mislim da moraš najprej ali se sam poglobiti v nastavitve ali pa poiskati normalnega serviserja, ki ti bo pravilno vse skupaj nastavil. Ker COP pod 2 je za tako vreme, ki ste ga imeli na Ptuju, res nenormalen. Če se ne motim, je bilo preko dneva konkretno v plusu.
Sumim, urnike, visoko fiksno temp. DV, morda nesmiselni vklopi grelcev.
#20
Ogreva se okoli 100 m2 z radiatorji+40m2 talnega.Serviser je nastavil samo na temperaturo prostora in črpalko na 60oC.Včeraj sem preklopil na krivuljo.Ker bo spomladi še energetska obnova stavbe bodo drugo zimo drugačni parametri.Drugi teden pride servser pa bova vse preverila.Bom videl porabo nekaj dni po krivulji.
Moti pa me sedaj samo COP ki ne doseže 2 .
#21
Čaki mal, nastavil ti je na fiksno temp. DV = 60°C in termostatsko delovanje??
#22
Pa ja.Po krivulji zdaj zgleda bolje.Naj mine nekaj dni ,tudi bolj hladnih,ki prihajajo.
#23
xavi  -  Iz tvojih zapisov je razbrat, da ogrevaš 40 m2 z 24 kw mašino. - tudi jaz tako berem,...

Radiatorski del 10 komadov - od tega je cca 10 zaprtih torej NIČ + 40 kvadratov talnega - pomeni da trenutno ogreva 40 kvadratov talnega.
#24
V prvem postu na vrhu je vsaj meni se zdi jasno napisano,ampak vseeno..
Gostinski del 40m2 talno +100m2 radiatorji (10 kom).
V stanovanjskem delu so radiatorji zaprti (8 kom.)
Gledam,da bo po krivulji stanje boljše.
#25
Jasno da bo. 60° je na zgornji meji, kar da taka TČ od sebe. Zelo verjetno je še grelce zraven uporabljala, grela morda 1/4 časa, vmes pa jo je sobni termostat izklapljal. Recept za porazen COP.

Za trenutno vreme bi moral imeti dosti temperature pod 40°, v talnem pod 30°.
#26
katastrofa.....60c fiksno in termostatski ventili v funkciji_samo še el. mešalni ventil, pa maš točno tak sistem  kot sem ga imel v času kurjenja s KO.....
pa kje take butaste monterje najdete??? Huh
#27
Danes popoldan je bil DV v radiatorje 36 v talno pa 31 oC.Počakam nekaj dni pa da vidimo.lp.
#28
Se pravi gostinski del 140 m2, stanovanjski x. Če stanovanjski del ni vsaj 300 dodatnih kvadratov, potem ta tvoj monter res pojma nima, da ti je uturil 24 kw mašino, pa če še tu upoštevamo dejstvo, da fasada ni ravno bosa in da pride še dodatnih 15cm. Sicer že po samih nastavitvah je sklepat, da mu ta način ogravanja ni ravno blizu.
#29
Ne bi glih rekel,da se nič ne spoznam na te zadeve,mi kar gre.Saj sem mojstrom rekel,da se mi zdi da taka moč črpalke ni potrebna ampak oni že vejo.Bodo že porihtali tako ali drugače.
Stanovanjski del je okoli 120 m2.
#30
Če pogledamo realno, oni ne bojo nič porihtal, ker boš ti plačeval in plačuješ za njihove napake, že to da so ti dali fiksen DV na 60C, vsaj meni pove vse o teh "mojstrih"...kmalu boš imel še dodatno izoliran objekt s 15cm EPS, oni pa zmontirali 20kW.....napisal sem le skupek prebranih dejstev. Ti kot si napisal se spoznaš, oni pa so ti zmontirali nekaj kar so oni ocenili za primerno in kar boš ti plačal...Je pa res, glavno je , da si ti zadovoljen z mojstri.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na ogled individualno prilagojena hiša Kaja-M 128
15.04.2024 ob 12:44:00
Na ogled individualno prilagojena hiša Kaja-M 128
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo predstavitev individualno prilagojene mansardne hiše Lumar... Beri dalje »
Klimatska naprava, ki se nevsiljivo integrira v prostor in učinkovito razvaja vse leto
15.04.2024 ob 12:25:51
Klimatska naprava, ki se nevsiljivo integrira v prostor in učinkovito razvaja vse leto
Stenska klimatska naprava MSZ-AY je najnovejši model v seriji stenskih klimatskih naprav MITSUBISHI ELECTRIC, ki so primerne... Beri dalje »
Naj bo vaš dom energetsko učinkovit
21.03.2024 ob 14:30:40
Naj bo vaš dom energetsko učinkovit
Ko gre za energijo v domu, je vsak korak k večji energetski učinkovitosti in zmanjšanju porabe energije ključnega pomena. V... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »