Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Vgradnja okna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vgradnja okna
#16
Na živce mi gre, ker mi s špalet odpada barva in po malem tudi omet. Hiša je pač stara (200+ let), hidroizolacije ni, fasadne izolacije prav tako ne (stene so debeline 60-70cm, mešanica kamna in opeke), nekaj je kapilarne vlage...
Zato sem razmišljal, da bi dal kar 2cm stirodura na špalete, pa bo mir z odpadanjem barve/ometa.

Bi pa rad vse lepo pripravil za montažo novih oken, da ne bo potem štemanja in nazadnje pridelam še kako poškodbo novega okna.

Imam recimo še zob v prekladi, ki je iz betona in tudi razmišljam, da bi ga izštemal in nadomestil s takšnim iz stirodura, ki bo tudi manjši - ravno prav za nadokenske rolete.

Ogrevati bom pa prostor začel šele jeseni.
#17
Kaka okna pa sploh pustijo spomeničarji verjetno samo lesena ?
#18
Poznam en primer, kjer so na spomeniško zaščiteni stavbi naredili tako, da so na zunanji strani pustili enoslojno dvokrilno leseno okno, potem so pa umaknjeno v notranjost montirali sodobna PVC okna.
#19
Tudi jaz vem en primer, kjer ima naše društvo prostore v uporabi. Na zaščiteni stavbi v občinski lasti je komunala (upravljalec) znotraj dodala plastična okna. Sedaj se originalna dvokrilna okna ne dajo več odpreti (samo  par cm) in je prostor nemogoče zračiti, kar je kriza v corona času. Čistili bojo pa verjetno kar z dvigalom. Genialci. 
Seveda se da narediti bolje.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
18.05.2021 ob 11:38:41
Kako hitro je dovolj hitro za kredit?
Mi pravimo, da nekaj minut. Medtem ko je varčevanje primerno, kadar imamo za dosego ciljev dovolj časa, želimo določene doseči čim... Beri dalje »