Gradnja in obnova > Klasična gradnja
40let stara hiša - vlaga, fasada in rekuperacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40let stara hiša - vlaga, fasada in rekuperacija
#16
Kot zaključni sloj se menda najbolje obneseta Rofix SiSi in pa Caparol CarboPor.
#17
Izmeril sem temperaturo sten z boschevim laser termometrom. V kotih, kjer je problem vlaga 11stopinij, drugje med 19-22 stopinj. Zunaj v času merjenja -2.
#18
Če povzamem, temperatura zraka v prostoru je nekje cca. 22 do 23 stopinj, stena ima temperaturo 11 stopinj, torej je točka rosišča že nekje pri 50% relativni vlagi v prostoru, torej relativno vlago je potrebno zadržati pod to mejo. Glede na vse skupaj bo fasada rešila problem, ker potem na teh mestih ne bo več temperatura stene 11 stopinj, ampak se bo približala temperaturi ostalih sten v prostoru, malce razlike bo še vedno, ampak kaj dosti pa ne.
#19
Najlepša hvala! Lep dan vam želim.
#20
Zanimiva debata, tudi sam imam podben problem. Hiša stara cca, 50 let, brez izolacije,  na severni steni se v dveh sobah pojavljavlaga/plesen. Plan je, da se v letošnjem letu zganem okrog nove fasade. Smem vprašati koliko ste dobili predračun za vašo? Za približno orientacijo. Hvala.
#21
Lep pozdrav,

Sem ravno zadnjič prilepil ponudbo v temo fasade in nisem preveč zadovoljn. Za 260m2 dobrih 17.000€

Prilepljeno iz teme:

Pozdravljeni,
Danes prejel dva predračuna - en za 16.500 z ddv, ta drug 17.000€. Hiša navadna dvokapnica, ima trenutno samo ometano fasado, stara 40let, zidana iz betonskih ciglov. Kvadratura fasade 260m2, dva balkona v širini 3,8m. Meni se zdi veliko..Vaše mnenje?

link do ponudbe (preko shrani.si):

http://shrani.si/f/3H/Dg/22Sva0hP/f1.jpg

Ta dražji za 17.000€ računa več postavitev gradbenega odra. Na splošno vsi favorizirajo weber, garancije na njihovo delo se gibljejo od 2 do 5let. Na to ceno bi dodal še ekosklad, ki znaša v primeru zneska 17.000€ slabih 3.000€.
#22
U madona, to pa je kar višja cifra kot sem pričakoval..
#23
Odvisno od tega kaj vse je zajeto v to ceno...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#24
Imaš prav, največkrat se enostavno pozabi na obdelavo napušča, ki se ga kar nabere, mislim tekočih metrov, in vsi vogalniki na njih, etc, pa skoraj vsi pozabijo na police, tudi te nanesejo nekaj denarja (nakup in montaža), če pa še telovadiš okoli polic s kakšnimi tesnilni trakovi (npr. http://www.eder-helopal.si/fileadmin/ede...al_slo.pdf) in pa seveda oder, tako da če gledaš koliko pride material za fasado, največkrat manjka še kar nekaj elementov. Pa še kakšna alu nosilna fasadna letev z odkapom, še marsikaj se najde v detajlih.
#25
Lep pozdrav,

fasader priporočil tole:

Fasada Demit original 0,39 17 cm s preklopom do zaključnega
sloja in zaklučni sloj Baumit Granupor Top in antipilz 1,5 mm

Fasada Demit stirocokel (podnožjefasade) EPS 037 17 cm
z zaključnim slojem Mozaik Top 1,5mm

Sidra Šrauf Dubel 260mm
Rondelo- pokrov za sidra

kako se vam zdi?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »