Kot sem že pisal, v stanovanju imamo zelo nizko zračno vlažnost, vendar mislim, da je parna zapora nad mavčnim stropom narejena v redu. Sem v kopalnici puščal vročo vodo in s parnim čistilcem ustvaril zračno vlažnost 81%. Na merilci na podstrešju, ki je bil nad kopalnico, ni bilo zaznati dvig vlažnosti, dvig temperature je bil minimalen (morda bolj odvisen od sonca, ki je obsijalo sreho v istem časovnem obdobju).
Tako mi ni jasno, kako je lahko takšna vlažnost na podsrešju (tudi do 85%). Oziroma imam občutek, da ne uhaja iz podstrežja skozi foljoi navzven.
40 cm pod vrhom kjer folija ni dobro zlepljena in lahko dam roko noter sem opazil, da pločevina ni čisto nič vlažna, čeprav je zunaj minus.
Zračni most nad folijo je narejen iz 5 cm višine na špirovce in potem lata pravokotno, kamor je pritrjena pločevina.
Tako izgleda vrh strehe.
Opazil sem še, da se močenje folije od znotraj začne z majhnimi pikicami. Nad temi pikicami so late od pločevine (vmes je še seveda 5 cm za most). Nato se površina širi. Najvišji fleki so kakšen meter od vrha strehe navzdol.
To je še fotografija Creaton folije.
Sem pozabil napisat, da sem dvigoval volno in zadevo preverjal za vlago, če bi prepuščala parna zapora, vendar je vse suho. Suhi knauf nosilci pod volno, popolnoma suha volna. Suha je tudi spodnja stran pohodne "potke" iz smrekovih desk, ki jo imam kakšnih 20 cm nad volno (narejena iz dveh desk 20 cm vmes 1-2 cm razmaka).