Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
10 nasvetov za bodoče kupce LUMAR hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 nasvetov za bodoče kupce LUMAR hiše
#46
blublu,
pri lumarju imaš ceno vrat napisano : max cena vhodnih vrat. Enako je z ceno pri keramiki : max cena keramike z fugiranjem. Polaganje višje od 180 cm = višja cena , mi je novo. Parket :max vrednost parketa .

Rihter: primerni izvajalci. Ja, na sestanku z njimi se da vse definirat in tudi cene za posamezno postavko povedo; vsaj moja izkušnja. Na gradbišču ne izstopajo posebej " tako v + kot - " .  Klasični felerji kot ostali montažniki.
Lep pozdrav
#47
@som16

Potem so pa očitno spremenili prakso - edina stvar, ki je s ceno zapisana v pridobljeni ponudbi, je vrednost keramičnih ploščic. Pri ostalih stvareh je v ponudbi točno določen model in znamka brez zapisa vrednosti.

Morda je pa res bolje vzeti na delni ključ (torej vsaj izvedba tlakov, grob razvod elektrike, vodovoda ipd.), ostalo pa dokončati sam. Ravno v fazi ključ se mi zdi, da je največji RVC za izvajalca.

Hvala za odgovor glede Rihterja.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
24.02.2021 ob 12:46:27
Pot do svojega stanovanja ali hiše je lažja, kot si mislite
Želja po lastnem domu je zagotovo močna pri vsakem človeku, saj nam ta daje občutek varnosti in prostor, kjer lahko resnično poženemo... Beri dalje »
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »