Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Problem z garaznimi vrati

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z garaznimi vrati
#1
Pozdravljeni,

Imam garazna vrata iz pohistvenih cevi 50x30. Zunaj je na njih prisraufan opaz. Med pohistvene cevi sem dal 3 cm stirodurja in vse skupaj z notranje strani zaprl s 3mm brezovo vezano plosco.

In sedaj tezava. Po tem ko sem notri dodal stirodur se je sedaj v zimskem casu zacel pojavljati kondenz tam kjer so zelezni profili. Se prav vidi kje potekajo. Predvidevam da je kriv toplotni most.

Sedaj pa me zanima kako zadevo resiti? Pojavila se mi je ideja z navrtanjem zeleznih profilov in vanje naspricati purpen?

Hvala za komentarje
#2
Če so železne cevi v vratih zaprte na vseh koncih, torej da po njih ne kroži zrak, potem špricanje izolacije v cevi ne bo naredilo nobene razlike glede kondenzacije.

Rešitev je v bistvu ista, kot pri izolaciji zunanjih sten hiše (po vrstnem redu učinka):
1) dodatna toplotna izolacija na zunanji strani vrat
  ali
2) dodatna toplotna izolacija na notranji strani vrat s popolno parno zaporo
  ali
3) zmanjšanje notranje zračne vlage do te mere, da nima več kaj kondenzirati

L.p., Kloko
#3
Niso popolnoma zaprte. Pri strani (ce gledas s cela vrat jih je videt). Pa saj tudi vrata ki jih kupis so podobno narejena. Ali se motim? Cudi me da do sedaj (cca 10let) ni bilo tezav. Res da niso bila izolirana.
#4
Če se pravilno izraziš, dosedaj ni bilo kondenza, težava je pa bila. In ker si želel rešiti težavo, sedaj nastaja kondenz.
Ker prej nisi imel zaprto z notranje strani, je bil skozi opaž takšen prepih, da je notranja vlaga brez težav prehajala ven in ni kondenzirala na mrzlem železu - to je v bistvu metoda številka 3 iz moje prve objave.

L.p., Kloko
#5
Ok razumljivo. In kaksna bi bila po tvoje najucinkovitejsa rezitev?

Lp
#6
Ja po mojem mnenju bi moral čez celotna vrata iz notranje strani naredit še eno plast izolacije... da bodo še pohištvene cevi izolirane.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »