Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Sprememba namembnosti zemljišča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprememba namembnosti zemljišča
#1
Pozdravljeni... Zanima me če ima kdo izkušnjo z spremembo namembnosti zemljišča... Kakšen je postopek... Oz. kako se lotiti tega?
#2
greš na občino in vložiš vlogo oziroma pobudo za spremembo namembnosti zemljišča.., samo  po navadi zna trajati , taksa je pri nas 140 evrov za spremembo ... lp
#3
Kakšen pa je nadaljni postopek po vložitvi zahtevka za spremembo zemljišča.... Iz kmetijskega v stavbno? Gre namrec za cca 3000m2...
#4
Ni nadaljnjega postopka. Vložiš na občino in čakaš na dobro voljo občine. Lahko seveda parkrat na leto še pokličeš.

Je pa tako, da če je K1 (kmetijsko prve kategorije) je sprememba praktično nemogoča.
#5
Ta parcela je praktično nasip ki jo vodijo pod k1?... Ali je mogoče z analizo tal spremeniti kategorijo? Nasip je iz izkopa nekega bloka iz centra mesta...
#6
če se oglasiš na občini boš dobil vse odgovore, nič ne stane ... lp
#7
(18.11.2020 ob 21:53)vesnakozelj411@gmail.com Napisal: Pozdravljeni... Zanima me če ima kdo izkušnjo z spremembo namembnosti zemljišča... Kakšen je postopek... Oz. kako se lotiti tega?

Pokličeš na občino, vprašaš kako daš pobudo za spremembo namembnosti in plačaš. Potem je odvisno od občine, ene financirajo raziskave druge baje ne. Potem to pošljejo ministrstvu za kmetijstvo, okolje...in če dobijo pozitivno mnenje dajo v javno razpravo in šele potem se spremeni ...ene občine sprejemajo opn na par let druge na cca 10.
Taka je moja izkušnja, ko sem se zanimala za zemljišče, ki so ga prodajali kot skoraj ziher zazidljivo, ker so že oddali pobudo za spremembo.
#8
Hvala za informacije


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »