Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Najvarčnejši pralni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Najvarčnejši pralni stroj
#1
Kakšno oznako - angleško ali našo - imajo tisti pralni stroji, ki porabo vode in elektrike (in časa?) prilagodijo manjši količini vnesenega perila? Če ima stroj kapaciteto 6 kg, operemo pa n.pr. 2 kg, kako preverimo, da se stroj prilagodi temu zmanjšanju? Ali je to navedeno med lastnostmi stroja, ki so navedene pri prodaji preko spleta?
#2
(9.11.2020 ob 23:35)lealea Napisal: Kakšno oznako - angleško ali našo - imajo tisti pralni stroji, ki porabo vode in elektrike (in časa?) prilagodijo manjši količini vnesenega perila? Če ima stroj kapaciteto 6 kg, operemo pa n.pr. 2 kg, kako preverimo, da  se stroj prilagodi temu zmanjšanju? Ali je to navedeno med lastnostmi stroja, ki so navedene pri prodaji preko spleta?

Na zps.si je test pralnih strojev z avtomatskim doziranjem glede na količino perila.
Nekateri se temu dobro prilagajajo, nekateri pa so čisto mimo.


Citat:Bosch funkcijo označuje z "i-DOS", Miele s "TwinDose", Whirlpool z "ZenDose", AEG, Beko in Electrolux z "AutoDose". 
#3
TwinDose pri Miele je nekaj povsem drugega ... (samodejno doziranje praska in mehcalca, kar pa resda prilagaja tudi kolicini perila)
#4
Vprašaj, pa se zakaj imaš stroj, da dobro opere perilo, ali, da varčuješ z energijo in vodo in zato stroj morda slabše opere perilo ???
#5
(10.11.2020 ob 21:06)matofill Napisal: Vprašaj, pa se zakaj imaš stroj, da dobro opere perilo, ali, da varčuješ z energijo in vodo in zato stroj morda slabše opere perilo ???

Poraba energije in vode je na eneretski nalepki vsakega stroja.
Tipočno pa znaša poraba za eno pranje:
    - 0,01 € voda,
    - 0,10 € elektrika,
    - 0,30 € prašek,
torej je najbolj smotrno prilagajat količino praška - kot delajo stroji v mojem prvem odgovoru.
#6
Je res, da pri pranju ni dobro šparat z vodo, da se dobro izpere prašek. Ampak vseeno je dobro, da stroj vsaj okvirno prilagodi količino vode, torej če daš not 2kg perila namesto 9kg, da ustrezno zmanjša, sicer bo tiste 2kg plavalo v vodi.

Sicer pa - ali ne počenjo tega že vsi sodobni stroji avtomatsko?

Glede praška pa se strinjam, večina ljudi ornk pretirava z uporabo.
#7
Po testih najbolj točno doziranje praška ima Miele, ki je sigurno vodilni v pralni tehniki za gospodinjstva. Temu sledi Bosch. Ostalo je vse bolj mimo.
Ampak moje mnenje je da tvoja roka bolj ve koliko bo vliva praška (ženina mogoče ne).
Kar se pa tiče energetske varčnosti, voda, elektrika, ...pa če je verjeti energijskim nalepkam pa ga ni čez;
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/180...ntent=pp_1
Pa če so kaj vredni decibeli, je to to.
#8
Ne kupujte Gorenjevih proizvodov. Zakaj ker ko pride do problema govorim ko je stroj v Garanciji nobenega ne dobiš niti na telefon kaj šele da serviser pride prej kot v enem tednu. Meni je počila cev na vhodu takoj za magnetnim ventilom in je nastala poplava ogromna. Problem sem rešil sam sem jupil tlačno cev za večji pritisk in zadevo moral rešiti sam. Za to nobenemu ne želim da ima takšne probleme s servisom in njihovimi vodji kateri te ignorirajo.
Do sedaj sem podpiral Slovenske proizvode od sedaj naprej

GORENJE OBVOZ !


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
17.05.2022 ob 12:41:47
Premierno na ogled pritlična hiša Lumar Terra-V 158
V Lumarju v okviru Lumar Zero Emission Tour pripravljajo premierno predstavitev naše izjemno priljubljene in sodobno zasnovane... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »