Kar naredi dom > Dom in male živali
Bolezni zlatih ribic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolezni zlatih ribic
#1
Pozdravljeni!

Prosim za pomoč glede bolezni zlatih ribic. Mislim, da naša ribica zboleva. Izgleda kot da ji odpadajo luske. Drugače je normalno živahna in družabna, tudi je normalno.

Ribica trenutno preventivno dobiva zdravilo proti belim pikam, saj smo jo iz ribnika čez zimo selili v akvarij.

Prosim za pomoč, ker če se ji kaj zgodi bo jok pri hiši.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Poglejte jo od zgoraj, če je kod jež, luske ne ob telesu, ji ne bo pomoči, najbolje humano uspavati i n novo nabaviti, če pa so luske ob telesu pa ni to, jo pa zdravite naprej, vendar to za pike ni pravo rabite kaj za bakterije saproeks je bil včasih.....
#3
Pobaraj v FB skupini AKVARISTIKA SLOVENIJE- BOJAN DOLENC ali AKVARISTIKA IN TERARISTIKA SLOVENIJE - precej bolj primerno mesto. Smile

Drugače pa, najprej boš morala podati parametre vode, predvsem pa NH4, NO2. Zdravljenje s "kar nečim" je brezveze, če že kaj brez prave "diagnoze", potem noter česen (1 strok na 30-50 litrov) in menjaš na 2 dni.

LP, g
#4
Hvala obema za odgovor. Ribico je pregledal prijatelj, ki se ukvarja z akvaristiko. Ribica je zdrava Smile. Gre za posledice starih poškodb. Dobili smo jo namreč iz precej večjega ribnika, kjer je bila očitno žrtev drugih rib.
#5
Kako pa se zlato ribico humano uspava?
Sprašujem za prjatla


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »