Kar naredi dom > Dom in male živali
Bolezni zlatih ribic

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolezni zlatih ribic
#1
Pozdravljeni!

Prosim za pomoč glede bolezni zlatih ribic. Mislim, da naša ribica zboleva. Izgleda kot da ji odpadajo luske. Drugače je normalno živahna in družabna, tudi je normalno.

Ribica trenutno preventivno dobiva zdravilo proti belim pikam, saj smo jo iz ribnika čez zimo selili v akvarij.

Prosim za pomoč, ker če se ji kaj zgodi bo jok pri hiši.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Poglejte jo od zgoraj, če je kod jež, luske ne ob telesu, ji ne bo pomoči, najbolje humano uspavati i n novo nabaviti, če pa so luske ob telesu pa ni to, jo pa zdravite naprej, vendar to za pike ni pravo rabite kaj za bakterije saproeks je bil včasih.....
#3
Pobaraj v FB skupini AKVARISTIKA SLOVENIJE- BOJAN DOLENC ali AKVARISTIKA IN TERARISTIKA SLOVENIJE - precej bolj primerno mesto. Smile

Drugače pa, najprej boš morala podati parametre vode, predvsem pa NH4, NO2. Zdravljenje s "kar nečim" je brezveze, če že kaj brez prave "diagnoze", potem noter česen (1 strok na 30-50 litrov) in menjaš na 2 dni.

LP, g
#4
Hvala obema za odgovor. Ribico je pregledal prijatelj, ki se ukvarja z akvaristiko. Ribica je zdrava Smile. Gre za posledice starih poškodb. Dobili smo jo namreč iz precej večjega ribnika, kjer je bila očitno žrtev drugih rib.
#5
Kako pa se zlato ribico humano uspava?
Sprašujem za prjatla


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »