Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Kaj dati za izolacijo na tleh v prostor vgradne omare nad kletnim prostorom?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj dati za izolacijo na tleh v prostor vgradne omare nad kletnim prostorom?
#1
Pozdravljeni, 
v kuhinji bom naredil prostor za vgradno omaro, dimenzij 2m x 0,7m, ki pa je nad kletnim prostorom, zanima me kaj predlagate za izolacijo spodaj v tem prostoru, pa da ni predebelo ker je medetažni prostor in na višini 90 cm, s strani kuhinje.
#2
Izoliraj na hladni strani(v kleti) s stiroporjem
Sonce naj sveti vsak dan!
#3
Da bi v kleti dal na strop stiropor. Hm sam to potem moram dati po celi kleti, jaz bi raje samo tista malo manj kot 2 kvadratna metra izoliral.
#4
Kakšno imaš temperaturo v kleti?
Oziroma kakšno bi rad imel? Če je majhna razlika(par C)! med spodaj in zgoraj potem nima smisla izolirat. Če pa želiš razlike 10+C potem pa izoliraj celo klet.
Če pa že na vsak način želiš izolirat samo tista 2m2 zgoraj, potem pa položi stiropor pa neko osb ploščo oziroma naredi tlak kot si ga želiš (estrih, keramika, vinil...)
Vedi pa da ti bo po neizoliranih stenah še vedno prehajalo precej toplote.
Sonce naj sveti vsak dan!
#5
Izolacija v kleti bo na vrsti kasneje, je kar večji projekt in je posla, ker je na tleh spodaj zemlja in je še notri lesen sod. Klet je s steno kuhinje do višine 90 cm, nad kletjo pa prostor, kjer ni ogrevanja in uporabljamo za skladišče, tam bi izrezal steno in notri obzidal prostor s siporexom, ter uporabil za vgradno omaro. Skrbi me da nebi bilo plesni v tej omari, zato me zanima kaj naj dam spodaj v omaro.
Se pravi da bi bilo ok, če dam stiropor oziroma stirodur in gor ploščo. Kaj pa pod stirodur, kakšno lepenko ali premaz je smiselno dati?
Je kaj takega za estrih, da se sorazmerno hitro suši, (teden, dva) pa dobro izolira, da bi dal na stirodur?


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »