Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Voda od soseda zamaka na parcelo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voda od soseda zamaka na parcelo
#1
Pozdravljeni. Torej nad mano zivi sosed, ki se ukvarja s turizmom (prenocitve in enega Lipicanca ima) tako, da ima po parceli vec objektov. Nad mojo parcelo ima enostaven objekt za shrambo sena in potem je se ob meji naredil skarpo. Ko je bilo to dvoje narejeno je zacela k meni uhajati voda z njegove parcele. Na moji parceli se je voda nabirala ter tudi stoji (torej ne ponikne). Da bi se prepircal,da voda res prihaja z njegove parcele sem s krampom cim globje udaril in luknja se je takoj napolnila z vodo. Torej prihaja z njegove strani. Glede na to, da je on Anglez je tudi malce povzdignjen saj k meni posilja svoje delavce in ne pride sam. Nekako je bil dogovor,da bi on placal izkop na moji parceli,da se naredi drenaza. Tukaj se tudi konca. Izkop se je naredil (njegov strosek je placilo bagra 1 ure torej 25 eur),jaz pa naj lastnorocno kupim drenazno cev, filc, kamen, vse skupaj polozim zato da resim njegovo tezavo. Mi ni tezava, da se to odpravi na moji parceli ampak naj to komplet on to financira in uredi. Njegov delavec, ki pri njemu zida mi je rekel, da sem lahko vesel, da mi placa bagra in da on tega sploh nebi. Kar se tice vode,ki prihaja na mojo parcelo pa je zatrdil, da je to neka zila wtf?? Torej s pravnega oz uradnega stalisca kaksne opcije imam?Hvalezen bi bil za vsako pomoc.
#2
(15.9.2020 ob 08:13)elvisserdarevic Napisal: Pozdravljeni. Torej nad mano zivi sosed, ki se ukvarja s turizmom (prenocitve in enega Lipicanca ima) tako, da ima po parceli vec objektov. Nad mojo parcelo ima enostaven objekt za shrambo sena in potem je se ob meji naredil skarpo. Ko je bilo to dvoje narejeno je zacela k meni uhajati voda z njegove parcele. Na moji parceli se je voda nabirala ter tudi stoji (torej ne ponikne). Da bi se prepircal,da voda res prihaja z njegove parcele sem s krampom cim globje udaril in luknja se je takoj napolnila z vodo. Torej prihaja z njegove strani. Glede na to, da je on Anglez je tudi malce povzdignjen saj k meni posilja svoje delavce in ne pride sam. Nekako je bil dogovor,da bi on placal izkop na moji parceli,da se naredi drenaza. Tukaj se tudi konca. Izkop se je naredil (njegov strosek je placilo bagra 1 ure torej 25 eur),jaz pa naj lastnorocno kupim drenazno cev, filc, kamen, vse skupaj polozim zato da resim njegovo tezavo. Mi ni tezava, da se to odpravi na moji parceli ampak naj to komplet on to financira in uredi. Njegov delavec, ki pri njemu zida mi je rekel, da sem lahko vesel, da mi placa bagra in da on tega sploh nebi. Kar se tice vode,ki prihaja na mojo parcelo pa je zatrdil, da je to neka zila wtf?? Torej s pravnega oz uradnega stalisca kaksne opcije imam?Hvalezen bi bil za vsako pomoc.

Po mojem, če ti naredi izkop, kupi material in naredi zadevo, te bo prišlo mnogo mnogo mnogo ceneje kot kakršnokoli pravdanje.
Lp
#3
še ti daš 25 evrov in imaš situacijo rešeno. to da si zabil kramp v tla nisi dokazal ničesar, samo to, da je bila tam voda. s postavitvijo škarpe je morda res kakšen tok vode preusmeril ali je kakšno ponikovalnico zaprl.
#4
(15.9.2020 ob 18:54)gurenc Napisal: še ti daš 25 evrov in imaš situacijo rešeno. to da si zabil kramp v tla nisi dokazal ničesar, samo to, da je bila tam voda. s postavitvijo škarpe je morda res kakšen tok vode preusmeril ali je kakšno ponikovalnico zaprl.

meni ni tezava dati 25 eur za bagra ampak kdo bo dal cca 150 eur ali vec za drenazno cev, filc, nasutje in tudi razvoz kamna za drenazo po drenazni cevi. drugace zakon veleva, da bi moral svoje vode speljati v ponikalnico.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »