Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
izolacija mansarde

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izolacija mansarde
#16
"Razlika seveda ce je "pametna" uporaba mansarde. Ce pa notri kuhas, telovadis, peres, likas itd pa ti poleti nobena izolacija ne pomaga..."
Ja, točno to se bo počelo + še kaj zraven. Mislim sej to je normalno ali? Da se kuha, pere, lika? Ali je zdej "pametni" trend, da se poleti vsak dan zunaj je, da ni notri prevroče, pa še kuhinja ostane čista? Hmm, mogoče pa sem za časom  Smile

Zima me zanima, za poleti je meni vseeno, pasivno hlajenje in podobne fore zame žal ne obstaja. Razen če res prideš v stanovanje samo prespati.  Notranji toplotni pribitki in predvsem vlaga ti tudi 1m izolacije ne pomaga, in to kvalitetne! Sorodniki so me prepričevali 10 let, kako ne potrebujejo klime, da je nezdrava, da se pač ustaneš ob 3 am in preluftaš do 6am in maš celi dan hladno. Pač  jst poženščen in razvajen s klimo bi pri njih crknil za mizo pri kosilu, kaj šele da malo "potelovadim". No zdej so popustili in  nabavili klimo za jurja, ampak jo šparajo, elektrika je draga. Mene stane 10€ mesečno hlajenje, za luksus ki ga da klima, bi dal tudi 100€ mesečno.  Ena najboljših mojih nakupov sploh, sploh ker me vročina in vlaga ubijata, moten je spanec. Mraz me ne moti, spim pri odprtem oknu  na kip 90% zime.

Ravno ker delam za dolgo obdobje, sem dal na tehnico toplotne izgube skozi neizolirane špirovce, ki so ranga ~10€ na leto (ogrevanja s TČ) in nižjo stojno višino teh ~30 let. Poleti so izgube zaradi cca pol manjše temp. razlike bistveno manjše, in jih klima  s cop 3 ali celo 4 poje za malico.

Torej 5cm je v vsakem primeru konstrukcije, pa še nekaj cm za lovljenje . Manj ne gre? ČE je tako, bo pač tam dodatna izolacija.
#17
Klasicno manj ne gre. Lahko edino osb direkt na spirovce in gips. Ujames 3 cm. Pridobis druge mozne probleme...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »