Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
Kolenčni zid mansarda?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kolenčni zid mansarda?
#1
Zdravo. Izdelujem mansadno stanovanje in me zanima kolencni zid. Da bi imel uporabno višino bi moral gips steno pomaknit kak meter v notranjost. Zanima me kako se izvede ta gips stena? isto kot pregradna stena ali samo enojna stena? Kako se pol reši, da izolacija ne pade ven na drugi strani?
#2
Kaka izolacija? Saj izolacijo imaš na fasadi?
Sonce naj sveti vsak dan!
#3
Joj Hanzi, napisal si ze milijon prispevkov ampak tuki si ga pa pihnil mimo. Seveda clovek rabi izolacijo. Jaz sem dal za kolencni zid dvojni diamant knauf plato, folija in 40 cm izol.
#4
Se strinjam s Hanzijem, toplotna izolacija tu ni potrebna (je pa morda smiselno vgraditi zvočno izolacijo). Toplotni ovoj poteka po zunanji strani stene ter nato v ravnini ostrešja. Če dodamo izolacijo še na notranji strani, s tem ohladimo zid in povečamo nevarnost nastanka kondenzacije. Vsekakor moramo v novo pregradno steno kvalitetno vgraditi parno zaporo ter omogočiti prostoru za steno, da se suši navzven (torej parna zapora strehe ne sme iti do zunanje stene).
#5
Bojan se ti si ga pihnil mimo. Čakaj da pomagac to prebere.
40cm izolacije, 30cm stene pa se 20cm fasade zunaj.
Notri pa najbolj da kar s siporexom 30 pozida
Sonce naj sveti vsak dan!
#6
It’s the credit analysis model reading in fixed income. The one that touches on topics like structured and reduced form models of credit analysis amongst other topicsappvalley tutuapp tweakbox
#7
dve opciji... ali gre izolacija po strehi do zunanje stene (zapora DO zunanje stene). Ali pa gre izolacija po strehi do te stence, po stenci do tal IN po plošči do zunanje stene. zapora v tem primeru gre po strehi DO stence, in po stenci do tal.

v prvem primeru se "zrači" skozi gips plate. na obe strani. Na gips plati NE SME bit zapore ali ovire. Ali izolacije. ogrevaš celo površino plošče in zunanje stene.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »