Splošno > O cenah materiala in storitev
cena za odpadne salonitke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cena za odpadne salonitke
#1
Lep pozdrav.
Začel sem podirati manjse gospodarsko poslopje.
Streha je v celoti pokrita z salonitkami.
V občini ptuj hočejo za deponiranje imet 300€ za 1tono. S tem da jih moreš pripeljat na paleti dobro povite v streech folijo.Tole se mi res zdi malo preveč. Nebi rad z njimi osnaževal okolja, le rešil se bi jih rad bolj ugodno. Če ma kdo kakšen predlog kam jih zapeljat za normalno ceno, naj prosim pove.

hvala
#2
Če najdeš kakšno info se priporočam. Sem tudi sam že preverjal, in so mi na zbirnem centru občine kidričevo rekli enako ja...

Sicer pa potem ni čudno, da je toliko divjih odlagališč če so cene enormne.
#3
Sem malo raziskoval. Slovenija je res oderuška...
V avstriji za 1000kg plačaš 90€, žal mores bit njihov državljan in pa prevoz čez mejo je po pravem prepovedan, zaradi azbesta...
V drugih občinah imajo med 200-300€ za 1000kg, žal pa ne sprejemajo salonitk če stanuješ iz druge občine...
Edino kaj mi je na misel palo, da daš oglas na bolho, da jih podariš, da se vsaj nekaj jih rešiš. Ali pa pokličeš mađare da jih odpeljejo, baje še vozijo to preko meje.
#4
če imaš prostor jih pusti. v neurju jih bo marsikdo še krvavo potreboval in jih takrat podariš. že tako je polno pametovanja po fb da kako lahko to podarjaš saj veš da je azbest strupen in da je to prepovedano dajati na streho.

ne moreš pa dopovedati da je prepovedana prodaja v trgovini medtem ko ti jih lahko daš še kar na streho....
#5
Požri ta strošek, ker ni vredno zajebancije. Sploh pa ga ne hrani za ponovno uporabo, kot je omenil predhodnik, ker je kaznivo.

Uredba o ravnanju z odpadki, ki vsebujejo azbest
#6
V nobenem primeru jih je bom hranil na parceli, pa tudi v nobenem primeru nedam 500€, pa v naravo jih tudi nebom metal. Neki del jih bo odpeljal kolega za prekrivanje drv, neki del mislim da so celo novejše brezazbestne, ostali del pa upam da pelajo madžari. Ko vse demontiram se bom z njimi poskusil zmenit za odvoz, baje da jih z veseljem odpelajo, saj se v madžarski še vedno veselo pokrivajo strehe z njimi.
Dawid javim če bo kaj uspeha. lp
#7
ufff imaš prav. tole uredbo sem pa spregledal.


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »