Kar naredi dom > Vrt in okolica
Odstranitev robinije (akacije)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odstranitev robinije (akacije)
#1
Zanima me, če je imel kdo pred gradnjo na parceli razraščeno robinijo (akacijo) in kako se je lotil odstranitve. Ker gre za invazivno drevesno vrsto se bojim, da bo z njo težava tudi po končani gradnji, čeprav bomo skoraj vso parcelo prekopali z bagrom. Tudi na splošno me zanima, kako se jo lotevate zatreti na vrtu ali okolici.

Predstavljam si, da glede na gradnjo v kratkem (spomladi), počakam z odstranjevanjem in vse skupaj opravi bager pred pričetkom izkopa oz. v sklopu izkopa. Po vrhu pobere pol metra zemlje, da izruva korenine večjih in tudi manjših rastlin, nato se ročno ven pobere rastlinje. To zemljo se lahko uporabi za nasutje ali vrt, ali bo v zemlji seme, ki bo kasneje vzklilo?
#2
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=72070

jaz se bom lotil za začetek kar da te poganjke dam v temo, potem bomo pa videli. drugače pa kakšen naslednik boom efekta (glede na to da se boom ne dobi več)
#3
(2.8.2020 ob 14:40)darkside Napisal: https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=72070

jaz se bom lotil za začetek kar da te poganjke dam v temo, potem bomo pa videli. drugače pa kakšen naslednik boom efekta (glede na to da se boom ne dobi več)

Ja, to temo sem našel. Pri meni niso samo poganjki, praktično je nastal mali gozd. Pred nakupom parcele so sicer vse posekali. To je bilo marca, sedaj pa je spet skoraj enako kot prej...
#4
Koliko pa boš okoli razkopal z bagrom? Mogoče bolje, da malo več in ti potegne korenine ven.
#5
Kupi totalni herbicid in v akcijo. Ko požene ponovi zadevo.
Bager bo že povlekel ven ampak ti ne boš vsega pobral. A boš okoli hiše s totalko delal? Naredi sedaj itak ne boš mel tko hitro mira.
#6
Redna košnja na 14 dni bo najbolje. V enem šusu je tako ali tako ne boš uničil.
#7
2,3 koze pa je stvar rešena Smile
#8
Če boš kopal z bagrom, ti bo pol metra premalo. Ima svinjsko globoke korenine. Imam na parceli podoben primer. Posekano, bager izruval korenine ampak zmeraj kakšna ostane in to je dovolj. Rešitev samo ena (ekologi obvoz Smile ). Boom efekt oziroma njegovi nadomestki. Ampak pomembno je kdaj to počneš. Najboljši čas je jeseni preden začne liste rumenet (konec septembra, oktober). Takrat je učinek največji. (preverjeno s podobnim zajedalcem "kanelo" sorodnikom bambusa na primorskem).
Lp! e.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »