Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Hidroizolacija betonske terase

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hidroizolacija betonske terase
#1
Razmišljam, da bi sam postavil hidroizolacijo za teraso na nadstrešku. A se mi sanja ne kje naj bi sploh začel. 
Terasa je betonska in naklon je že narejen, toplotna izolacija baje ni potrebna ker nadstrešek nima nobenega toplotnega mosta s hišo in sam nadstrešek nima sten tako da toplotna izolacija ne bi služila nobene funkcije.
Kar se tiče materialov pa res nimam pojma. Našel sem nekaj člankov od par firm ampak so res kriptično napisani. 

Ampak od tega kar sem našel nisem našel nobenega postopka za nanos hidroizolacije direktno na beton. Edino kar sem našel kar bi mogoče delovalo je dvoslojna hidroizolacija kjer se najprej nanese na celotno površino samolepilni butimenski trak brez plamena, potem pa se na ta sloj nanese še en butimenski trak a ta se "zvari" s plamenom. 
Ampak ta postopek je za nanašanje hidroizolacije na toplotno izolacijo, kot pa sem že rekel toplotna izolacija v tem primeru ni potrebna. 
Od drugih ljudi pa sm slišu za nek premaz na katerga gresta dva sloja traka s plamenom. 
In seveda po hidroizolaciji nameravam dati čez kakšne poceni plošče, nič posebnega.

Ali ima kdo izkušnje s kakšnim podobnim primerom? Moja glavna skrb je cena, ker res nimam veliko za zapravit na hidroizolaciji, zato bi jo rad sam postavil.
#2
čemu bo terasa služila? je to povsem na prostem? kakšen je naklon? kaj bo končen sloj? bo na terasi pohištvo, bazen? kateri del slovenije glede podnebja?
#3
Več podatkov - boste plošče lepili? Zakaj pa raje ne kakšen premaz, cementna hidroizolacija (ala Krystalizol) ali pa kakšni bitumenski premazi (ni potrebe po varjenju).
#4
(31.7.2020 ob 08:35)kefig11 Napisal: čemu bo terasa služila? je to povsem na prostem? kakšen je naklon? kaj bo končen sloj? bo na terasi pohištvo, bazen? kateri del slovenije glede podnebja?

Na terasi je planiran bazen, a ker je terasa del nastreška teža ni problem (po načrtih zdrži 9 ton). Pa to kar je planirano ni ravno klasičen "bazen" ampak bolj podoben veliki banji z gretjem. Terasa je pokrita le pri vhodu in to le mogoče 4 kvadrate, vse ostalo je na odprtem (približno 36 kvadratov). Naklon je že narejen in kakor sem jaz izmeril je približno 2%. Glede lokacije je osrednja Dolenjska, torej celinsko podnebje. Načeloma je deževje zmerno celo leto, kar se pa tiče snega ga pa zadnja leta skoraj ni, a če pade redko pade več kot 30cm.

(31.7.2020 ob 20:25)mbobovnik Napisal: Več podatkov - boste plošče lepili? Zakaj pa raje ne kakšen premaz, cementna hidroizolacija (ala Krystalizol) ali pa kakšni bitumenski premazi (ni potrebe po varjenju).

Se opravičujem glede pomanjkanja podatkov, kot sem že rekel mi je to popolnoma nova tema zato sploh ne vem kaj morem posredovat.
Ja, če bodo plošče bodo lepljene. Ampak kot ste vi omenili premaz ni slaba ideja. Za cementno hidroizolacijo prvič slišim ampak si bom definitivno pogledal možnosti.
Glede bitumenskega premaza pa sem ga zasledil le kot del hidroizolacije (naprej premaz, potem 2 sloja rol), to je bilo tudi priporočilo nekaj znancev. Če je samo premaz opcija tudi ne bi bila slaba izbira.
Najlepša hvala za dodatne informacije.
#5
Pokliči me na 041 622 865 in bova hitro vse dorekla. Rezultat najinega pogovora boš tukaj spisal drugim v vednost, kar je namen foruma.
#6
(2.8.2020 ob 08:37)ataIBA Napisal: Pokliči me na 041 622 865 in bova hitro vse dorekla. Rezultat najinega pogovora boš tukaj spisal drugim v vednost, kar je namen foruma.

Se opravičujem ker nisem prej opazil vašega sporočila, a sem našel mojstra ki uporablja krystalizol in je tudi on rekel da je v tem primeru, kjer mi je pomembna najnižja možna cena za hidroizolacijo betonske terase na odprtem, to dobra opcija. 
Omenil je tudi butimenske premaze za katere ni pomembne varjenje, saj so tudi tisti dobra opcija. Jaz sem se odločil za krystalizol ker je kljub vsemu malo cenejši. 
Glede tega, da bi to nanesel sam, sem si kar hitro premislil zaradi pomanjkanja izkušenj. V primeru da kdo potrebuje mojstra, ki uporablja krystalizol, naj mi samo pošlje sporočilo in mu bom posredoval telefonsko številko. 
Še enkrat se zahvaljujem za vse informacije.
#7
Pozno, pa vseeno, če bo še kdo kdaj bral to temo:

Mapei Mapelastic:
https://www.mapei.com/si/sl/izdelki-in-r...mapelastic

Kema Hidrostop Elastic:
http://www.kema.si/product/hidrostop-elastik/

Oboje 2-komponenta hidroizolacija na cementni osnovi. Zmešaš A+B komponento in nanašaš z zidarskim čopičem. Najmanj 2 nanosa. Prvič s čopičem nanašaš v eni smeri. Ko vsaj malo zatrdi prvi sloj, nanašaš drugi sloj pravokotno na prvega.

Prvi večjih obremenitvah se lahko nanese še tretji sloj - spet v isti smeri kot se je nanašalo prvi sloj. Pa pri večjih obremenitvah se lahko v prvi sloj vtisne še fasadno mrežico.

Pri stikih s stenami je priporočljivo uporabit tesnilni trak, katerega se nanaša istočasno s prvim slojem. Kema ga imenuje Kemaband, Mapei pa Mapeband.
#8
Še jaz dodajam vprašanje - kaj pa Sopro DSF 423? Je to ustrezno za hidroizolacijo betonske terase (nepokrite) na katero bomo položili ploščice? (https://www.sopro.com/si-si/produktdetai...-dsfr-423/) Ta material mi je priporočil keramičar.

Še eno vprašanje - ali je smiselno narediti tudi drenažo ob robu terase? Sedaj je trava do terase, vendar keramičar priporoča, da bi izkopal "jarek" ob terasi, ga zavaroval s filcem in zasul s peskom.  Nekakšna "mini" drenaža, le pesek, brez cevi. Je pa sicer pod zemljo prod, tako, da ni zastajanja vode...


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »