Kar naredi dom > Vrt in okolica
Ročna žaga-lisičji rep. japonska..

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ročna žaga-lisičji rep. japonska..
#1
Katera znamka ročne žage je kolikor toliko vredu? Kaj ste kupili in ste zadovoljni? Lisičji rep 400-500 mm. Birad imel za dlje časa.
#2
Jaz uporabljam Bacho (Merkur), lisičji rep za kombiniran rez (redkejši zobje). Drži nekaj let občasne uporabe. Sicer pa upoštevaj svoj namen (prečni/vzdolžni rez, material, želena natančnost,...). Japonske žage so specifične (žagajo na poteg in ne na potisk) in jo zaradi njene tankosti hitro zviješ. Pa še znotraj japonskih žag imaš malo morje opcij.
#3
Hvala za nasvet. No te Bacho sem gledal in že imel v roki, da bi kupil, pa nisem vedel kakšne so. Glede na ceno bi res morale biti OK. Sem gledal tudi uniorjev lisičji rep, glede na to, da imajo kavlitetno orodje. Imam pa tudi že eno Luxovo profi žago in je tudi kar uredu.
#4
Ce isces take zage, potem japonske ne glej. Druga tehnika rezanja... mojmu tastu naprimer jo ne mores dat v roke...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
Bi samo rad, da čim lažje in čim lepše odrežem željeni materjal...pa naj bo to kitajska, čilska, amazonska ali japonska žaga....
#6
odvisno od materiala in reza. Tudi lisičja ni za vsak rez...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Sem vzel Bacho pa da vidim kako bo šlo
#8
Zame so skoraj vsa ročna ˝precizna˝ orodja tako tako. Čudeže delajo, skroaj vedno dobri mojstri, Ostali pa z dobrimi električnimi orodji.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »