Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Beljenje barva ne prekriva dobro

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beljenje barva ne prekriva dobro
#1
Pozdrav. Imam sledeč problem pri maanju z belo barvo. Barva ne prekriva dovolj dobro. Po 2 nanosih se še zmeraj vidi čez zelena gips plošča, ki je spodaj. Barva je Top Dom iz Jagra.  Razredčil sem jo z vodo po navodilih. Kaj bi lahko blo? A je možno, da valjček ni pravi? Uporabljam dolgodlakega.
#2
Kupi eno kanto ene druge barve Jupol recimo pa probaj ponovno
#3
Naj bi se gips plošče, če niso kitane po celi površini, premazalo z emulzijo in ko se ta dodobra posuši, se barva. Drugače pa sem sam pristaš preverjenih barv, torej jupol, spektra ali caparol, vse ostale "imitacije", pa naj mi še kdo razlaga, da so barve raznih topdom-ov, MQ, oz. hišne barve, popolnoma enake, ne, me niso prepričali.
#4
misliš moj dom? pa kdo nasede na te zadeve no? to ne velja nič.
tisti robniki še ok, emulzija ker sem jo dal v eni stari hiši ko sem delal garažo še ok, drugače za hišo ni šans da dam tale drek.

edina šansa ali kupiš jupol in premažeš ali pa par kant še tega moj dom.
#5
Ja je pa poceni a ne, to, da je pa slabše pa še več ga gre , ker je treba več krat premazati, pa niste pomislili, in ja na koncu bo dražje, kot iz štarta Jupol.

Angleži pravijo, nisem dovolj bogat, da bi lahko poceni kupoval.
#6
itak, 3x moj dom ali 1x jupol
#7
Na kak način pa mešate barvo z vodo? Jaz sem mešal po navodilih 10% in ugotovil, da imam še vedno neenakomeren nanos. Enkrat sem videl profesionalca mešat z roko. Zanima me kdaj veš, da je barva primerna za na zid? Kaki trik?
#8
Če uporabite Jupol Classic, ga načeloma ni treba mešati z vodo. Lahko ga direktno nanesete na steno.
#9
Raje ne uporabljajte nerazredčene barve, razen če ne gre za pralne barve ali finalno že pripravljene barvne odtenke (npr. jupol junior). Vse ostale disperzijske barve, jupol, spektra, etc ... se vedno redčijo, premešaš jih pa z mešalko (bor mašina in nastavek). Če se dela pri visoki temperaturi, potem vedno barvo še med beljenjem kdaj pa kdaj premešam. Nepremešana barva je pregosta in na steni bo ostal debel sloj barve, sicer je to OK za osvežitveno barvanje, vendar dva debela sloja barve je bistveno slabše kot štirje tanši sloji. Pri tretjem barvanju pa vse skupaj potem rado "dol leti".


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »