Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Obnova starih sten

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obnova starih sten
#1
Pozdravljeni!
Zanima me kaj priporočate za stenske obloge pri obnovi stanovanja.
Nekaj sten se je podrlo, nekaj se je vrat zazidalo s siporeksom, nekaj je še odprtih za zapreti , luknja tle, luknja tam, nekje še malo ploščic gor... itd.
Precej bo še razbito od elektrike...

Razmišljam o knaufu, sploh na zunanje stene da dodam vsaj 5cm izolacije in izravnam kote ( kuhinja, jedilni kot ) ali so boljši kakšni strojni ometi ?

Gredo lahko ti gor direkt ali so kakšne hude predpriprave.

Kaj pa finančno ?
Razumem če bi bilo na novo da sploh ni dvoma, narediš omete..... sedaj pa, ko je vse v razsulu

Hvala !
#2
Pozdravljeni !
Odvisno koliko pa je hiša kaj stara ? In pred elektriko moraš vedeti kaj boste dali gor omete ali knauf knauf ni teško fiksirati ...če je starejša hiša je fajn da če boste delali omete da se vse staro odstrani v celoti ..pri kanufu pa je potrebno nastaviti vse profile in jih fiksirati predvidevam da imate v tleh že estrihe kakšni so pa stropovi ? Pa če boste imeli kaksno novo predelno steno se da knauf duplo dve plošci na eni strani
#3
Uporabili bomo knauf.
#4
Imel podoben problem. Namreč zidovi so bili neravni in tudi omet je odpadal. Odstranili omet do kamna, opeke in na novo ometali. pred tem pa dali osnovni šric ( pripravili podlago za vezavo ometa.). Ko smo to naredili pa se je dal omet na zid in vse skupaj poravnalo. Še rpej pa se je naredil načrt glede elektrike. Tukaj pa pozor. Zidovi niso ravni in problem nastane pri končni montaži doz. Če daš na zid samo knauf pa je problem drugje, saj nastane problem z pritrjevanjem, ker stari omet nastane kot pesek in knauf lepiš z original lepili. Tako ti plošča prej ali slej se odlepi. Glede električne inštalacije je pač več verzij. Najvažnejše je, da imaš prosto luknjo od razdelilne omarice do končnega sitikala, vtičnice ali doze.
Najboljše so tiste doze, ki se setavljajo in lahko vgrajuješ več stikal ali vtičnic in pokriješ z eno masko. DO doze pa pelješ cev in na dozah zvežeš z originalnimi elementi. Tako olajšaš delo tudi zidarjem in sočasno električarjem ,saj se ne bodo mučili še z lovljenjem razmaka med dozami in kasneje imeli težave z montažo elementov.
Moje načelo je, če je bila luknja v zidu se jo popravi in zamaši oziroma zazida, da se obdrži stabilnost zidov. Če pa lepiš knauf na zidove pa se pojavi po določenem času sledi kjer je bilo prelepljeno z lepilom.
Zato predlagam, da prej preveriš vse in potem narediš.


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »