Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Kuhinjska napa z zunanjim motorjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuhinjska napa z zunanjim motorjem
#1
Zdravo.

Na netu sem nasel, da obstajajo zunanji motorji za kuhinjske nape. Smo pred tem da kupimo hiso (ena je v 4. Gr fazi, druga je na kljuc). Zanima me, ce ima kdo izkusnje kam se ta motor namesti. Na streho? Na fasado, ce ce prebijes steno pri kuhinji? Ta motor bi imel predvsem zaradi hrupa in pretoka. Če ima kdo kaksno drugo rešitev, je dobrodosla.


Link
https://kuhinjske-nape.si/index.php?rout...duct_id=83

Hvala
Lp
Dario
#2
Pri nas smo vgradno napo širine 90cm (tudi kuhališče je širine 90cm) montirali v spuščen strop. Izpuh smo vlekli vertikalno na streho. Na podstrehi smo pred izhodom naredili ovinek iz stene. Tu se bo v prihodnosti montiral motor iz nape, ki bo v dokupljenem ohišju. Ohišje je cca 150€. To je po mojem edina smiselna rešitev za tak manever. Paziti pa je treba pri fi cevi za izpuh, ki je pri takih napah okoli 700 m3/h in rabi cev 150 mm. Nam so na žalost vgradili 100 mm. Izpuha na steni nismo hoteli zaradi vonjav v okolici in možnosti umazane fasade zaradi oljnih par.
#3
Jah, s tem da je izpust na strehi (vonjave in pare na fasadi tudi meni ne dišijo) se popolnoma strinjam...
Da je motor na podstrehi in zvocno izoliran je tudi fanj rešitev.....kaj pa če podstrehe nimam? Kaj je opcija b?

Imas napo in stedilnik 90? To bi tudi sam kupil, si zadovoljen z 90ko? Kako ti napa vlece pri tako sirokem stedilniku? Koliko l/h ima pretoka obstojeca napa?

Hvala
#4
Kaj je opcija b, ne bi vedel, so tu izkušenejši mojstri. Podal sem moj primer.

Napa ima 700 m3/h, v boost režimu in tri stopnje od 150 do 500 m3/h. Vleče dobro, večino pare gre v reže, nekaj okoli. Kuhinja in dnevna je en prostor. Če napo prižgem takoj pri začetku kuhe na boost, je vonjav minimalno.
Je glasnejša; zaradi 100 mm cevi in zaradi motorja v prostoru. Mislim da se bo vsaj motorni šum zmanjšal, ko bo na podstrehi. Šum manjšega (težjega) pretoka bo ostal. Se navadiš.

Kuhališče 90 cm: Ne bi več kupil klasične širine, to je posebna izkušnja, nobenega zaletavanja posod pri premikih, 5 kuhališč, 3 dvojna, ena ovalna... Vse priročno, pregledno. Ni indukcija, sem hotel navadna grela. Neko moje prepričanje o naravi kuhe. Sem kuhar v družini.
O firmah in modelih pa ne vem če lahko, sem nov.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »