Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Venec na izdelano predelno steno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Venec na izdelano predelno steno
#1
Pozdravljeni, 

imam predelno steno višine cca. 210 cm iz 8 cm debelega porolita. Na eni strani je naslonjena na zunanji nosilni zid, na drugi strani pa je kemično sidrana v nov siporex zid (20 cm širine). Vmes je koleno v obliki črke L. Preklade nad vrati ni, tako da ubistvu štok vrat drži vse nad njim (kar ni problem, saj bi štok ohranili in menjali le vratno krilo).

Stena tako stoji že kar nekaj let, nanjo so bile naslonjene iverne plošče ki so služile kot strop (pribite na lesene tramove ter samo naslonjene na vrh zidu). Sedaj so šle stran, ker bi pa strop rad malo dvignil in dal gor knauf (da se leseni tramovi tudi malo vidijo), je tale predelna stena prenizka in bi jo bilo potrebno dvigniti za cca. 12 cm. Na vrhu se nima kam naslonit oz. bodo na vrhu tramov deske + izolacija. 

Ker stene ne bi rad podiral (ker je kopalniška), rešitev vidim nekako v izdelavi betonskega venca. Celotna stena skupaj z ometom je debela 12 cm, verjetno jaz rabim debelino venca le toliko kolikor je porolit, verjetno tudi zaradi teže? 

Ali je smiselno po dolžini stene dodati tudi kakšna vertikalna sidra - kemično sidranje ali kaj drugega? Ali je smiselno dodati horizontalno sidro v leseni tram, ali les preveč ''diha''? 

Upam da se iz slik vidi kaj, drugače bom še kaj poslikal da bo bolj jasno. 

Za pomoč se zahvaljujem!! Rad bi naredil kar se da dobro - seveda vem, da bi bilo najbolje zidati novo predelno steno ampak to zna narediti ogenj v bajti Big Grin Big Grin 

Luka


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#2
Povisaj s knaufom kolikor rabiš in to je to ... Ne komplicirat, ker nima smisla... Lahko tudi pozidas siporex ali cegel, nad vrata pa daš obicno preklado ...sam to je potem spet malta omet itd ... Jaz isto nebi betoniral... Za moje pojme brezveze ....
#3
zakaj 210 cm sobo? zakaj ne dvigeš za pol metra in imaš normalno sobo??? prostor gor imaš...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#4
Ma je več razlogov, glavni pa da bo končna višina stropa cca 220 cm, kar bo tudi čisto okej. So še druga obnovitvena dela v teku in je pač treba do zime zapret in izolirat.
#5
Če je samo predelna, povrhu vsega še vmes vogal, jaz ne bi kompliciral z betonom. Nad štokom bi pobral dol tistih par ceglov, nabaviš že narejeno Ytong preklado in jo daš nad štok. Potem čez vse pozidaš z ytongom do želene višine.
Oziroma za tistih 12cm dodatnega ytonga niti preklade nad vrati ne rabiš, tistih par kil bo že držal štok.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »