Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
parket oljen ali lakiran

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
parket oljen ali lakiran
#1
Pozdravljeni,

sem spraševal v Alpodu, pa so mi dejali, da prodajo 95 % oljenega parketa ?

je kdo v zadnjem času kupil lakiran parket ?

Hvala, LP
Matej
#2
midva sva kupila oljenega, ravno vgrajujeva. obcutek ko bos hodis po takem parketu je neprimerljiv z lakiranim, tudi vonj je prijeten, pac ce isces to naravno izkusnjo lesa, potem sigurno ne bos razmisljal katerega kupit. ce ti pa pomeni vec prakticnost in da lahko na vzdrzevanje pozabis za nekaj 10 let pa sigurno lakiran. in to je to
#3
Imamo oljenega, kupljenega ravno v Alpodu pred cca. 8 leti. Ne bi zamenjal za nič na svetu. Jezeršek, ki nam je izdeloval stopnice, nas je na vsak način želel prepričati, da vzamemo lakirane stopnice, ker da se bo drugače na njih vse poznalo. Še sreča, da ga nismo poslušaliSmile

Ne razmišljaj, vzami oljenega. Tudi vzdrževanje je lažje, ker se dajo napake lokalno popravljati. Pri lakiranem, je pa konec, ko enkrat prebiješ lak.
#4
Sam ne s nogavicami po njem hodit!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
@firefly zakaj pa ne z nogavicami?

je za talno gretje res bolj primeren oljen ali je vseeno ?

hvala, LP
Matej
#6
ker olje ostane na njih...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#7
Pred letom smo se vselili. Vzela sva oljenega. Za talno gretje je osnova najboljša breza, je nekaj dražje. Pri različnih ponudnikih sem vzel vzorce z različnimi osnovami in jih dal na radiator, nato meril temperaturo na otip. Naj toplejši je bil z brezo, razlike niso bile velike, a so bile.
Vzela sva kmečko dilo za spodaj, 18 cm širine, zgoraj 12 cm, brez grč, 20 % beljen, hrast. Slovenski izdelovalec, ker je imel največjo debelino hrasta. Predpremazan z oljem Osmo, nato sam še enkrat premaz z enakim oljem.
Nam je odlično, praske ob vselitvi sem saniral, vidi se komaj kaj.


Priložene datoteke Predogledne slike
           
#8
Ko te berem vidim, da imava parket istega proizvajalca, le da imam jaz grče, ker če je les naj bodo grče (pač vsak ma svoj pogled). Parket je OK, le s polaganjem je bilo kar nekaj izzivov (težav na strani ne-kompetentnega izvajalca).
#9
Tale spodaj z Brezo je ena lepa kislica...zakaj je Breza bolja? Smile


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »