Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
JUBOLIN P15 fill & fine

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JUBOLIN P15 fill & fine
#1
Je že kdo mogoče uporabil tole ali pa ima kakšne informacije s strani JUB-a o dejanski uporabi? Deluje mi podobno kot Knauf fill&finish.
#2
uporabil .Ta je namenjen za strojno gre pa zelo lepo tudi na roke
#3
Tudi za bandažiranje?
#4
vse se da z njim, grobo in fino. meni se zdi dost boljsi napram klasicnemu jubolinu, samo malo bolj zrnat. sem pokitala strope z njim bp, lepo se zagladi
#5
za bandažo vzem fugenfiler potem pa z jubolinom čez prevleč
#6
Saj ravno to, ker nimam zaupanja v pastozne materiale za bandažo, še vedno najraje uporabim Uniflott. Tudi na Knauf-u so predlagali, pa čeprav je tudi njihova masa Knauf fill&finish, da je bolje bandažirati z Uniflott-om.
#7
Blokovec - zakaj nimaš zaupanja v pastozne materiale?
Koliko je pa ta P15 redek? Se dodaja še kaj vode ali je že ok za nanšanje direktno iz vedra?
#8
P15 se ne redči. Najbolj me zanima bandažiranje (pravzaprav sem prepričan, da marsikoga to zanima). Še vedno vsi knauf-arji/malarji zaprisegajo npr. na Uniflott za bandažiranje in enak nasvet sem dobil od demonstratorja Knauf-a za njihov Fill&Finish, sicer je namenjen bandaži, ampak on sam vseeno priporoča Uniflott (le zakaj?). In ta P15 je nekaj podobnega kot Knauf fill&finish. Saj vemo, Uniflott se pripravlja in to v manjših količinah, ker je njegov obdelovalni čas vseeno kratek in vsak bi si rad prihranil čas pri bandažiranju.
#9
sej imaš tudi druge mase za bandažiranje pa je uniflott boljši. Ne zato ker se sproti meša. Ampak ker je pač boljši...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#10
Firefly, saj ti si "knaufar", potem ti lahko iz prve roke poveš, ali je za uporabljat tak material ali ne, mislim P15, pravzaprav, kakšno je dejansko tvoje mnenje?
#11
Jst uporabljam uniflott. Ne teh multi mas. Ne fugenfiller (tudi prašek od knaufa). Ne kemaglet fx. Ne nobenega drugega. Za bandaziranje gips plosc. Za "filanje" cesa drugega so pa ok (uniflott je drag, sploh zelen)...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#12
Firefly - kakšna pa je razlika med fugenfillerjem pa uniflotom? A naj nebi bil ravno fugenfiller za zapolnitev fug in bandažo?
#13
Seveda. Pa fx kemaglet tudi. Pa se malo morje izdelkov.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#14
Ok, jaz sem sprobal Jubolin P15 za bandažiranje. Ob boku sem zraven za primerjavo delal še s fugenfillerjem. Disclaimer - sem pa rookie, doslej sem zbandažiral le par sob.

Zadeva je bila v vedru trda skoraj ko margarina. Sem ga premešal z mešalko pa je bilo le nekoliko bolje, še vedno pa skoraj kot plastelin, zato sem dodal za eno pest vode in je ratalo nekako uporabno. nato sem se lotil polnenja fug in bandažiranja s trakom. To je sicer šlo, rezultat pa je bil naslednji dan precej porazen. V večjih režah kjer sem zapolnil kakšno fugo, je bil kit po 24 urah še vedno mehak in je praktično odstopal od fuge, zato sem vse spraskal ven. Kjer pa je bil kit v tankem nanosu pa je bilo vse trdo. Izkaže se, da je kit ko je suh trd ko kamen - Preden grem drugo roko čez trak, s špohtlom ponavadi "potolčem" stran špičke in robove... No tu je zadeva tako trda, da s špohtlom težko kaj narediš...
Na sosednji steni kjer sem delal pa s fugenfilerjem pa je bilo po pričakovanjih - fuge zapolnjene, trde, s špohtlom se da lepo pripravit teren za drugo roko..
Tako da jaz tudi ostajam na praških, čeprav mi je všeč ideja pripravljenega kita v vedru, ki ga lahko nazaj zapreš in drug dan nadaljuješ z delom..


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »