Opremljanje doma > Kopalniška oprema
WC kotliček

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WC kotliček
#1
Pozdravljeni, želim priklopiti kotliček na deževnico pod prostim padom. S originalnim ventilom v kotličku to ne deluje, ker mora biti več pritiska. Morda kdo ve, kako bi se dalo to drugače urediti? Obstaja morda takšen ventil?
#2
v klasičnem kotličku bi to moralo delovati, imaš kakšno drugo težavo? ko spustiš vodo - se odpre ventil zaradi teže stiroporja na palčki. potem pa voda teče noter. šele ko se nivo vode dvigne, plovec ob dvigu gladine zapre tudi dotok vode. plovec bo padel dol tudi če vode ne bo.

koliko imaš razlike v nivojih - če ga je malo, bo slabo teklo - če pa lahko zrak v cev potegne, pa morda sploh ne - odvisno kako imaš zvezano. imaš kakšno shemo?
#3
Ja saj problem je v tem, ko je komaj 1m nivoja in ni dovolj pritiska. Namesto da bi teklo samo kaplja. V tistem ventilu je komaj 5mm luknja zato je potrebno pritisk, da gre kaj skozi. Imam pa napeljano cev fi 10mm.  Kotliček ima standardno 3/8 navoj priključek in je tam še manjši fi, mislim da cca. 8mm. Kar pa je čisto dovolj za pritisk 4 ali več barov.
Bo potrebno namestit nek drug ventil, za manjši pritisk...
#4
Kaj če bi pogledal za kakim ventilom za napajalnike ali kaj podobnega, ali kako drugo zadevo s plovcem. V poštev pride tudi elektroventil s plovnim stikalom. Potem pretok ne bo problem.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »