Opremljanje doma > Kopalniška oprema
WC kotliček

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WC kotliček
#1
Pozdravljeni, želim priklopiti kotliček na deževnico pod prostim padom. S originalnim ventilom v kotličku to ne deluje, ker mora biti več pritiska. Morda kdo ve, kako bi se dalo to drugače urediti? Obstaja morda takšen ventil?
#2
v klasičnem kotličku bi to moralo delovati, imaš kakšno drugo težavo? ko spustiš vodo - se odpre ventil zaradi teže stiroporja na palčki. potem pa voda teče noter. šele ko se nivo vode dvigne, plovec ob dvigu gladine zapre tudi dotok vode. plovec bo padel dol tudi če vode ne bo.

koliko imaš razlike v nivojih - če ga je malo, bo slabo teklo - če pa lahko zrak v cev potegne, pa morda sploh ne - odvisno kako imaš zvezano. imaš kakšno shemo?
#3
Ja saj problem je v tem, ko je komaj 1m nivoja in ni dovolj pritiska. Namesto da bi teklo samo kaplja. V tistem ventilu je komaj 5mm luknja zato je potrebno pritisk, da gre kaj skozi. Imam pa napeljano cev fi 10mm.  Kotliček ima standardno 3/8 navoj priključek in je tam še manjši fi, mislim da cca. 8mm. Kar pa je čisto dovolj za pritisk 4 ali več barov.
Bo potrebno namestit nek drug ventil, za manjši pritisk...
#4
Kaj če bi pogledal za kakim ventilom za napajalnike ali kaj podobnega, ali kako drugo zadevo s plovcem. V poštev pride tudi elektroventil s plovnim stikalom. Potem pretok ne bo problem.


Skok na forum:
Zadnje novice

Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »