Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Lepljenje keramike na zunanjih površinah s PU maso

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lepljenje keramike na zunanjih površinah s PU maso
#1
Zanima me, če je kdo to že poizkusil? Lepljenje keramike na zunanjih površinah pogosto vodi v težave, ker gre mnogo stvari lahko narobe. Me pa zanima, če je kdo že poizkusil lepiti keramiko s pomočjo 2K poliuretanske mase trdote recimo 35-45 po Shore A lestvici. Takšna masa je po utrditivi še vedno prožna (elastičnost kot recimo radirka) in bi zato lahko brez kakršnihkoli težav prenašala temperaturne premike. Poleg tega pa bi skrbela še za hidroizolacijo pod keramiko.

Na papirju se v moji laični glavi zdi, da bi zadeva pila vodo. Zamešaš toliko 2K PU smole, kolikor jo lahko v 10 minutah po mešanju porabiš, po potrebi jo še zgostiš, da ne bo preveč tekoča in bo lahko nanešena v sloju par mm. Potem jo poliješ na estrih in razporediš z zobato gladilko in takoj namestiš keramiko. Naslednji dan pa zafugiraš prav tako z namensko PU maso v ustrezni barvi.

Te mase so kemijsko obstojne, imajo odličen oprijem in tudi dovoljšnjo temperaturno obstojnost.

Primer ustrezne 2K PU mase.
http://www.samson-kamnik.si/sl/elastopur...sticni-mat

Načeloma je takšen izdelek tudi Mapei Keralastic, s katerim pa verjamem, da je kdo že delal.

Kako pa bi bilo to v praksi? @Terakota bi znal na to temo najbrž povedati zelo veliko, ker je počel v življenju marsikaj specijalnega.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »