Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Razpokane stene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Razpokane stene
#1
       
Pozdravljeni,

obnavljamo starejše stanovanje in imamo problem s stenami. Sicer smo dobili že razna mnenja strokovnjakov... Ampak me zanimajo izkušnje posameznikov in kako dolgo zdrži določena metoda.

Stene oz omet  je po celem stanovanju poln lasastih razpok( na sliki).  Omet je drugače še vedno odličen. Zanima me, kako se lotiti tega problema oz. še najbolje, če je kdo že imel tak problem in ga tudi uspešno rešil Smile
#2
Pri lasastih oz. manjših razpokah obrusi, uniflot, knauf mikro trak, uniflot, kit itd. Veselo na delo.
#3
Iz slike sodeč gre za ročne omete, tam je vedno težava, če ometi niso bili narejeni kvalitetno, pa čeprav držijo, se na njih zelo rade pojavijo lasaste razpoke. V kolikor je teh razpok malo, potem je zgornji predlog popolnoma OK, edino dodal bi to, da bi vsaj 3mm poglobil okoli razpoke za širino "voal-a". Hudič pa nastane, ker te razpoke niso v ravnih linijah. In ja, večino njih se lahko tako reši. Če pa so stene še bolj razpokane po celotni površini, pa omet drži, potem pa skoraj da ni druge kot da celotno površino prevlečemo s fasadnim lepilom in mrežico.
#4
Razna mnenja strokovnjakov imas. Zdaj bi rada pa.... mnenja ljudi ki nic ne vedo o zadevi? Al?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
Hvala vsem za odgovore. @firefly. Kot sem že napisala, zanimajo me izkušnje. Mnenja so bila različna.
#6
Imeli podobno stanje, vse stene oblekli v mrežo in bi se še enkrat odločili enako  Cool Odvisno je pa tudi od vas, koliko vas stvari motijo. Če se stena popravlja samo deloma, se velikokrat vidi potem razlika v teksturi, sploh če na ta del stene sije sonce ali če boste imeli ambientno svetlobo.
#7
@girl03 Aja. Kako pa veš, da je vse videt? Smile Si vidla pri komu? Koliko časa pa imate že mrežico?
#8
Tudi sam sem imel nekaj takih razpok. Pa nisem nic kompliciral. Ko sem belil sem najprej po razpokah sel s copicem. In nato cez vse skupaj se z mackom. Videt ni nic, je najcenejse in najbolj hitro.
#9
Mi imamo v nekaterih prostorih res veliko teh razpok in zdaj razmišljamo, da bi samo tja dali mrežico čez celo.
@cmctv Maček je kaj? Valjček? Koliko časa imaš že tako? Jaz iščem neko dolgotrajno rešitev, zato me zanima. Ne bi rada npr. čez 5 let spet popravljala.
#10
Macek je valcek ja. Je pa od beljenja 3 leta in ni nikjer poznat, da bi na novo pocilo


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »