Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
cenitev novogradnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cenitev novogradnje
#1
zdravo Smile

S punco imava namen kupiti stanovanje v Mariboru, projekt Novi vtrovi pllačala sva že  aro 10%.
zanima naju kako je s cenitvijo novogradnje za  banko zaradi hipotekarnega kredita? glede na to da je  NKBM partner pri financiranju projekta in ponuja ugodne kredite za  kupce  teh stanovanj? ker bodo stanovanja vseljiva šele med januarjem in aprilom 2021 sva se  za  kredit pozanimala zgolj informativno in se nama vse izide , tako da naju samo zanima če banka sploh pošlje  svojega cenilca v stanovanje  ali je  pri novogradnjah zadeva kaj drugačna  in če se pri cenitvi upošteva  tudi  2 parkirna prostora  v  skupni garaži?

hvala  

Lep pozdrav
#2
Banka ze sedaj ve koliko je vredno stanovanje.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Torej banka oceni novogradnje po tržni ceni?
#4
"Partner pri projektu". Jim je jasno kaka je "trzna" in kaka minimalna realna cena. In vedo za kolk kredita ti jo "ocenijo".
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
Če je banka partner pri projektu je seveda financirala investitorja in izvajala supernadzor ipd. tako da cenilca tja niti poslali ne bojo saj je tam "visel" cel cajt. Ceno za m2 dobro poznajo tako da ti bodo cenitev naredili iz pisarne in v bistvu kot ti pišejo predhodniki banka že dobro ve kakšna je cenitev tistega stanovanja, verjetno bodo dali kar vrednost po prodajni pogodbi.
#6
Super, hvala vsem za odgovore  Rolleyes


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »