Kar naredi dom > Vrt in okolica
Nasutje dovoza

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasutje dovoza
#1
Dovoz do hiše in okolico imamo utrjeno. Vendar je pesek gradbeni in se prenaša preko čevljev v notranjost.

Predvidevamo nasutje pranega peska dimenzije 15-30 mm. 
Ali je to v redu dimenzija in koliko naj bo debelina nasutja?
#2
Po tistih kuglah boš težko hodil, kaj šele boljša polovica v petkah. Pusti kot je, pred vhod daj nekaj m2 umetne trave, na kateri bo ostala večina peska, nato predpražnik, takoj za vhod pa še grob debel tepih, ta bo ujel preostanek peska. Vse troje mora biti tako veliko, da ne bo možen "obvoz".
#3
O čem je zdaj točno govora? Prodcu 16-32, ali lomljencu? Ker prodniki s svojo okroglo obliko nikoli niso fiksirani in hoja po njih je prijetna v najboljšem primeru, ko si na morski plaži. Za vsak dan okoli bajte pa ni oziroma se namensko uporablja zgolj kot drenažni sloj neposredno okoli hiše.

Lomljenec zaradi svoje oblike "skoči" na mesto in je bolj primeren za hojo in tudi za vožnjo, ampak za ženske pete pa tudi ni ravno sanjska izbira.
#4
Jaz imam prodnike oz. prani pesek granulacije 16. Večjih sigurno nebi dajal, vendar je odvisno kakšno podlago imaš. Če je podlaga že zbita rabiš manjšo granulacijo, če je pa še mehka pa večjo.
Če je še mehka, bi jaz dal najprej granulacijo 32 in šele nato granulacijo 16, ker ti bo manjša granulacija šla v tla, večja pa bi ostala zunaj.
Debelina nasutja je odvisna od zbitosti tal. Bolj kot so zbita, manj debelo nasutje potrebuješ. Ti veš kakšno podlago imaš, začni z 2cm debeline, potem pa lahko debelino naknadno povečaš. Debelejša kot je podlaga iz prodnikov, manj kompaktna je.
#5
zdaj je odvisno kolko misliš izkop naredit sicer pa brez kompliciranja 30cm navadne stene ( šoder ) 0-100mm , 10-15cm tampon 0/32mm , zvaljat in maš nareto kot se spodobi.  pa seveda filc prvo not


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »