Kar naredi dom > Vrt in okolica
Gardena zalivalniki trave - problem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gardena zalivalniki trave - problem
#1
Pozdravljeni, 
iščem pomoč, če je zadeva komu znana in/ali ima nasvet. Imam zalivalni sistem od gardene, v glavnem zalivalnike T100 (LINK), ki jih je 11,. Za planiranje sem uporabil orodje za načrtovanje od Gardena, prej izmeril pretoke vode, število potrebnih vej (5)...skratka vse, da sem prepričan, da so zalivalniki na pravilnih razdaljah, da se območja zalivanja prekrivajo. Pa se vseeno ne.

Ne zato, ker bi bili predaleč narazen, ampak kar vsak zalivalnik T100 ne zaliva po celem obodu enako močno (kot na spodnji skici), ampak na posameznih mestih daljinski curek izgine in se potem spet pojavi (kot na zgornji skici spodaj). In to zmeraj na istem mestu, kar pomeni, da imam točke na trati, ki niso zalite. Četudi spreminjam kot zalivanja, te točke ostanejo, samo kot se spremeni. Če spremenim jakost, pade sam radius zalivanja - skupaj z še šibko točko.

Najprej sem mislil, da je narobe kaj z zalivalniki, ki sem jih naročil iz Nemčije. Sem kupil dva nova pri nas, pa enako. Vsak zalivalnik ima to težavo.

Kakšna rešitev? Hvala!


[Slika: zalivanje.jpg]
#2
Te vrste razpršilci vsi nesejo bolj na konec. Da se popraviti s finimi nastavitvami glave.
Zakaj bi zalivalo v nepravilnem krogu je nelogično.
Ali so morda višine terena v skladu s temi krivuljami?
http://zeleni-dom.si/ Forum za gojenje okrasne trate in vrta
#3
(16.4.2020 ob 19:07)Sandi: Napisal: Te vrste razpršilci vsi nesejo bolj na konec. Da se popraviti s finimi nastavitvami glave.
Zakaj bi zalivalo v nepravilnem krogu je nelogično.
Ali so morda višine terena v skladu s temi krivuljami?

Ne, ni razlik v terenu. Z očesom se že od daleč vidi, da dolg curek v enem območju kar izgine...za cca 30°, potem se pa spet pojavi...

Fine nastavitve glave? Ni kaj za nastavljati na glavi?
#4
Pardon, jaz imam T200 in T380. T100 ne poznam.
http://zeleni-dom.si/ Forum za gojenje okrasne trate in vrta
#5
Si sposojam temo.
Imam na novo postavljen Gardena sistem- na t200 in t360 pa nikakor ne uspem nastaviti pravih tock L/D kje naj zaliva..t200 bi rad 180stopinj, t380 pa 90stopinj, vrtim spodnja oranzna kroga vendar nikakorne uspem na prave tocke “zaklenit”

Zna kdo svetovat?

Hvala
#6
Obrne se, kjer je na krogu vertikalna črta.
http://zeleni-dom.si/ Forum za gojenje okrasne trate in vrta


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »