Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Vinil polaganje v kompliciranih prostorih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vinil polaganje v kompliciranih prostorih
#1
Na zdravje, rad bi položil en in isti vinil v celem stanovanju, v vseh sobah brez prekinitev. Stene niso pravokotne in to je problem. Kako sedaj cimbolje spelat zadevo, da ne bo nekje ravno v drugi sobi pa poševno?
#2
Pozidaj novo hiso...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Ok, še kdo drugi kak boljši predlog? Ta je prepameten.
#4
A obveznih dilatacij na x metrov pa ne bos uposteval?
Pragov tudi ne bos imel da te bodo otroci poslusali? Oz raje recem ti otroke (ko ne bodo vec otroci)?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#5
Diletacij pri vinilu (klik) ne rabiš, mislim da nekje do 150-200m2.
Če želiš vse v enem kosu boš nekje moral zastaviti "linijo", potem pa kakor pride drugje v prostorih pač pride, druge pač ni. Če greš pa v diletacije, boš pa tam imel te vidne zamike, razen če greš v pravokotno izvedbo na teh mestih v drugih prostorih, tisto je pa šele ponavadi grdo in čudno  Big Grin
Po tleh zariši vzporedne linije in najdi neko srednjo odstopanje..v vsakem primeru tega potem ne boš "zelo" opazil, ker tudi pohištvo, mize, stoli niso vedno v liniji, da bi bil to moteč faktor...največ je odvisno od tvojega vzorca vinila.
#6
zadevo zastavi v pomembnejših prostorih, ostalo pa kakor pride pride, razen če boš risal pa laser in tuhtal in gruntal da bo vsaj nekako se približal tvojim zahtevam oz željam.
Če imaš vinil ki ga boš polagal plavajoče, pa tudi točno kakšen vinil)  upoštevaj obvezno dilatacije, ker v nasprotnem primeru lahko zadeva zelo dobro zadiha, nekako dolžina polaganja naj nebi presegala 10metrov, poleg tega pri težjih omarah ( baje sem spadajo že kuhinjski elementi) so spet drugačni pogoji glede delitacij itd.
Načeloma pa bi moral imeti navodila v paketu vinila kakšne so omejitve.

mogoče kakšen načrt po katerem bi lažje pomagali.
#7
(24.3.2020 ob 19:45)firefly Napisal: A obveznih dilatacij na x metrov pa ne bos uposteval?
Pragov tudi ne bos imel da te bodo otroci poslusali? Oz raje recem ti otroke (ko ne bodo vec otroci)?

Nam pri polaganju lepljenega vinila niso delali delitacij. Je pa razmeroma mali tloris...nekje 65m2 po etaži. So pa "zašili" delitacije od estrihov. Od stene so končali max 5mm.
#8
Čez sredino prostorov po želji udarite špago ali nastavite laser če ga imate, potem pa od črte na eno in drugo stran polagate proti stenam. Zadnjo linijo pa porežete z močnim olfa nožem po meri.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#9
ja ampak:" da ne bo nekje ravno v drugi sobi pa poševno"
zaenkrat še ni noben dal predloga kako rešit ta grozen problem! Razen prepametnega mojega predloga...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#10
Da pojasnim. Moram položit 4 prostore med katerimi ni vrat, se pravi je to en prostor, oz. Loft stanovanje. Se mi zdi, da je še najboljši predlog laser na sredino sobe in robove rezat. Ni idealno ampak boljse ne gre.
#11
če se bo vinil lepil, dilatacija ni potrebna, če pa je na klik, sploh 5mm, pa obvezno drugače bo ratalo morje.

kot sem rekel, vsi vogali se ne bodo videli, štartaš iz tistih ki so pomembni. ali pa kot so predlagal sredina da bo neka ravna linija potem pa kakor pride pride…
#12
Daj malo pojasni to morje.
Imam nekih 75m² položeno v enem kosu (vinil na klik) in nič ne plavam, kje sem naredil napako?
#13
Po mojem na takih malih površinah ne rabiš diletacije. In tudi sicer že imaš diletacijo 360 stopinj ob robu ob stenah. Najmanj 0.5 centimetra
#14
če so vsi odmiki od stene pravilno narejeni nikjer preveč obteženo zadeva funkcionira, poznam pa par primerov ko pri balkonskih vratih premajhna dilatacija in ga je napelo, tudi pri vrati oz prehod vinil ploščice če na stik narejeno ga lahko napne. plavajoč vinil mora imeti 10mm lufta na vseh straneh

Če ti navodila večino proizvajalcev vina  ne dovoljujejo podboja od vrat stisnit na vinil potem veš da zadeva ni tako nedolžna.

poznam par Marlesovih hiš ko so delal pri drsnih stenah na stik in so bile že v prvem letu reklamacije k so se vogali napel.

zato je ogromna razlika ali je vinil na klik, spet odvisno od debeline, oz če je vinil lepljen.


Skok na forum:
Zadnje novice

Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »