Kar naredi dom > Tempo življenja
Koronavirus

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koronavirus
#1
Predvidevam da je kak poseben razlog, da na forumu še ni odprte (ali pa je bila izbrisana) teme o sranju, ki žal trenutno predstavlja naš vsakdanjik?
#2
Sam čakal sem kdaj se zasre še ta strokovni forum s to temo...upam, da se ne bo.
#3
Pri tej samoizolaciji se je opazilo toliko zadev za naredit doma, da za odpiranje teme ni cajta ... Da vrta niti ne omenjam ... Pa akvarija ... Pa ...
#4
Samo da mi ne zj..e predvidenga datuma vselitve pa bo vse ok Smile
#5
(21.3.2020 ob 19:24)pentax Napisal: Sam čakal sem kdaj se zasre še ta strokovni forum s to temo...upam, da se ne bo.

Ta tema je nujno potrebna,na bilo katerem forumu sveta,ker se tiče vseh nas!
Ta tema nam zadnje čase dirigira življenje,prenekateri zaradi te teme bodo na dolgi rok ostali brez službe,gospodarstvo bo počepnilo,gostinci propadli v večini itd itd.
Te še moti tema?
#6
E? A se ti zdi, Beri, da nimaš dovolj informacij, branja, črnih napovedi in podobnega, že drugje? Praktično povsod. Dobesedno bombardiranje od vseh strani.
Na tem, od nedavna, obskurnem forumu, če se pojavi tema ali ne. Nobene koristi od tega, le balast na serverju.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
Informacije so relativen pojem,forum je za izražanje lastnega mnenja.
Glih sedaj se vodi borba za informacije - cenzura,ker nova vlada ne dovoli zastavljati vprašanja novinarjem.
Potem,če ti vlada ne dovoli strokovnemu kadru podajati informacije,da se ljudstvo seznani,ampak ti poturi nekega Kacina,kateri nobene vze nima o medicini itd itd.
Za začetek vam ponujam naslednji posnetek,to zaradi tega,da razvijemo debato.

https://www.youtube.com/watch?v=LinlzZoV940
#8
Da je zadeva resna je jasno vsakemu, ki je biologijo v osnovni šoli imel več kot 2.
Da Coleman govori neumnosti pa je jasno iz 2 podatkov:
- delež umrlih na kitajskem in denimo v Italiji je vseeno ničen v primerjavi z deležem starostnikov, torej se šparalo na ta način ne bo
- Če bi bila zadaj politika in bi se želela znebit stroškov starih ljudi, bi se res hitelo z ukrepi, ki preprečujejo širjenje oz. bolje rečeno naredijo krivuljo okužb skozi čas bolj flat - da jih sistem lahko poje?

Problem tega tipa korone je, da je preskočil z živali in je o njem še precej neznanega. Odporni nismo niti na njegovega najbližjega sorodnika in to bi lahko pomenilo resen problem. Zdaj kakšna je verjetnost je pa seveda vprašanje ampak puščat to naključju bi bilo pa malce neresno.
#9
https://youtu.be/E3URhJx0NSw

Eden bolsih (strokovnih)kar sem jih videl.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#10
Mene v povezavi s koronavirusom bolj zanima za koliko se bodo zdaj raztegnile razno razne odprte zadeve po upravnih enotah ipd. Smo ravno tik pred sprejetjem ukrepov oddali vlogo za gradbeno dovoljenje, pa imam informacije, da naj teh vlog do nadaljnjega sploh ne bi več obravnavali, stranke vabijo zgolj še v nujnih primerih, tudi roki v upravnih zadevah menda trenutno ne tečejo...
#11
Vsaj 1 mesec. Ceprav bi vecino lahko "od doma" naredili.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#12
Jaz se trenutno lahko vozim z neregistriranim avtom.
Oz. prepasano registracijo. Država mi je dovolila. Smile

Je pa k..., ker so knjižnice zaprte. Kar je čudno, glede na to da, odkar imajo RFID, nisem več videl knjižničarja. Non stop so na kofetu, uporabnik pa vse sam zrihta.
Ali pa bi jih postavili pred vrata ob predhodnem naročilu. Karkoli, le tako ne, kot so naredili.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#13
Mislm da se tej temi ne moremo izognit. Če drugega ne, je ogromno stvari v graditeljstvu, vezano na to. Občine, upravne enote, ostale inštitucije, banke, trgovine z gradbenim materialom itd.

Bo pa tema verjetno zasmetena na 1000 načinov, če ne bo ustrezno moderirana, kar pa velja za vse.
#14
Citat:Sam čakal sem kdaj se zasre še ta strokovni forum s to temo...upam, da se ne bo.
Pa to ti resno? 
Ravno tako strokovna bo debata o virusu, kot precej ostalih... Wink 

Menim, da je beri dodobra zadel s prispevkom https://www.youtube.com/watch?v=LinlzZoV940  ...

Naša vlada  si ob tem zviša plače, ter žuga ob tem novinarjem?! 
Pa valjda jim niso oni diktirali povišic? Kot jih ne bi znali zaviti v kake dodatke (ki gotovo še bodo...).
 Nato nam(v ''znak sprave'') velikodušno ponudijo cukrček= znižaja cen elektrike, napovedo dodatke drugim, ki jih nedvomno v tem času bolj zaslužijo...od zdravstva, trgovk, CZ itd...do nenazadnje komunale, katerih odpadki se bodo nedvomno precej povečali (pobiralci le te pa ogroženi= na min., katerih nihče ne omeni). Kako bodo preživeli sp-ji ipd. itd.?!


 Nekje razkužujejo mesta, spet drug župan vehementno trdi , da zato ni potrebe?! Pa zakaj tega ni sporočil Kitajcem, Italijanom itd...?!
Če bi vlado poslušali vsi župani, vodstva šol bi bili še dlje...z njim!
Oz. če bi bili tudi zdravstveni delavci (eni prvih prenašalcev) namesto so z dopusta (v Italiji) šli namesto v službe v karanteno, bi že v štartu mogoče precej več omejili?! Namesto so bolezen (raz)širili dalje..., vsaj od njih bi pričakoval(i) večjo osveščenost. Denar... sveta vladar...
 Manjšajo vstopne točke (za test.) zarad pomanjkanja opreme (ok), ampak na  ključnih točkah...?!
Glede na res druge nalezljive bolezni, njih smrtnost, pa makar zgolj gripa... je res linkan prispevek v dober razmislek... Kaj vse bodo po ''vojni C19'' opravičevali na ta račun...? Idea 
Karavana ''njih'' bo šla dalje...; saj so nasledili zgolj ''že zamujeno''.... že poslušamo... Koliko let še...? Od druge Švice?! 
Aja... mnogi moramo zgolj ''švicat'' za njih..., ki majo račune že tam in drugje po svetu...
Vsaj Fery je delno zadovoljen…, razen branja... Big Grin 

Vprašanje koliko od zdaj pozvanih (bodimo doma!) na koriščenju ur, dopusta, bo izplačanih podjetjem na ta račun  od ''države'',,  kdo bo to nadziral? Če se dva ministra, isti dan... ne moreta uskladiti ali so maske zginile (ne)legalno?! So bile ali ne plačane... Skaldišča prazna...ipd.?!
Globalizacija=pohlep.  Pehanje za dobički, čim nižjo ceno delovne sile … 
 Po drugi strani hitri prenos novic, okužb ipd..
 Res vprašanje kaj, komu verjeti, kaj ne ?! Dandanes nič več ''ne'' preseneti in je možno... Glasnike, ki govorijo resnico, pa je treba onesposobit, utišat...! 
Z ''globalizacijo-pohlepom'' je bilo (pri nas) največ tujih delavcev v gradbeništvu. Ob finančni nedisciplini, slabe plače zaposlenim... ipd. itd., je to prešlo  (v osvoboditveno -pohlepnem času), ter se zažrlo, v vse pore družbe (masovno-ne poredkoma... kot prej)=globalno. 
 Nastrada in plača itak navadna raja (domača... , uvožena je nepomembno=global.);  po ''vojski'' (v)stanejo ''generali''...   Sad
#15
Glede na to, da smo na gradbenem forumu, bi se lahko bolj pogovarjali v to smer. Mene načeloma moti zaprtje tehničnih trgovin. Lahko bi omogočili npr. vstop določenemu št. ljudi naenkrat z obvezno razdaljo vmes.
Rad bi zabetoniral pragove pred bajto, pa ne morem po cement. Je kdo že poskusil s spletno nabavo v Merkurju?
Potem npr. da se mi pokvari pipa. Kaj lahko naredim, razen da jo snamem in zaprem cevi s čepi?
Naslednje kar razmišljam - razsuješ avto oz. se pokvari, da je popravilo nemogoče. Kako priti do novega/rabljenega avta?


Sicer pa ker oba delava od doma in imava male otroke, časa za delo okoli bajte praktično ni. Z delom se šihtava, da je en ves čas pri otrocih. Ostanejo vsa hišna opravila, delo za šolo itd. Ob redkih prostih trenutkih gremo na sprehod po bližnjih poljih ali gozdu. Obremenjena sva mnogo bolj kot prej.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »