Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Sprememba mansarde/podstrešja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprememba mansarde/podstrešja
#1
Pozdravljeni,

gradbeno dovoljenje je bilo izdano za objekt P+1 z neizkoriščeno mansardo/podstrešjem. Vse je zgrajeno po GD. Tekom gradnje je prišlo do odločitve, da bi se mansarda uporabljala kot dodatna soba.

Glede na novo zakonodajo in obrazložitev MOP: 
"Če bi se sprememba nanašala na čas med gradnjo objekta, se lahko zahteva sprememba gradbenega dovoljenja. Ne glede na to ali je podstrešje uporabljeno ali ne, se ta v enostanovanjski stavbi vedno klasificira kot 11100 Enostanovanjska stavba. Isto velja pri 11210 Dvostanovanjskih in 11220 Tri in večstanovanjskih stavbah. Če se iz praznega podstrešja naredi sobe in ne gre za novo stanovanje, se to šteje še vedno za 11100 Enostanovanjska stavba. Če se izvaja sprememba znotraj podrazreda (kateregakoli), se to sploh ne šteje za spremembo namembnosti (definicija GZ). V teh primerih je treba 2ugotavljati samo, ali so spremembe še v mejah dopustnih odstopanj, če gre za spremembe pred izdajo UD ali pa če so po izdanem UD ali so te spremembe, ki posegajo v konstrukcijo in gre dejansko za rekonstrukcijo."
predvidevam, da s tem ne bi smelo biti težav, torej ne gre za spremembno namembnosti. Ali bi lahko nastale kakšne težave pri izdaji UD? Glede na to, da se že nekaj časa komunalni prispevek računa po neto površini tudi iz tega vidika ne bi smelo biti težav? Kako je potem z vpisom v kataster stavb?

Ima že kdo podobne izkušnje? Kje bi lahko nastal kakšen zaplet?

Lep pozdrav


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »