Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Vgradni kotlicek - spusca vodo - nova Viega Prevista

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vgradni kotlicek - spusca vodo - nova Viega Prevista
#1
Pozdrav, 2 meseca nazaj sem zakljucil adaptacijo kopalnice, vse popolnoma novo - tudi wc skoljka in vgradni kotlicek. Po dveh tednih je zacel kotlicek spuscati vodo v wc, ves cas odteka voda po malem. Vgrajen imam Viegin Prevista Dry  sistem vendar manjsi, 82cm kotlicek.

Danes sem ponovno odprl zadevo in cez rezo ven vzel vse komponentne - jih scistil itd. Vse zgleda povsem ok, plovec, regulator za zapiranje vode, cev za vodo itd. Ko odprem ventil za vodo se zacne kotlicek polniti in voda spodaj ne spusca. Ko pa se skoraj napolni, gre voda do visine nad plovcem in zacne odtekati na vrhu plovca in ne preneha dovajati vode. Probal sem cisto malo odpreti ventil za vodo (da zmanjsam pritisk vode), spremenil visinski regulator ampak se vseeno - karkoli naredim, vode ne prekine ko se kotlicek napolni in ves cas odteka voda. Sedaj sem popolnoma odstranil aktivirno tipko in vsakic rocno zaprem ventil za vodo da ne odteka...

Sem kaj spregledal? Kaj bi lahko bilo? Deluje mi kot da plovec na fotografiji desno ne pritisne dovolj in ne zapre dovoda vode. Tudi ce z roko potegnem gor plovec vode ne zapre in se vedno priteka. Se enkrat, voda ne odteka na dnu pri sifonu ker je ring in vse cisto in tesni. Voda odteka na vrhu sredisnkega plovca ker
Ne neha sistem dovajati vode.

Hvala za vso pomoc.

Seveda cakam vodovodarja ampak ker je zafrknil se nekaj drugih stvari ga bom cakal se nekaj casa...


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Uveljavljajte garancijo, naj vam pride njihov serviser popraviti.   Sicer pa vedno, ko slišim, da kdo kupi, kaj drugega,kot Geberit, vem, da bodo težave in vsaj v polovici primerov se te pojavijo sila kmalu.    

Torej naj slab proizvajalec plačuje garancijska popravila !!!!

Do takrat pa vodo na minimum, se počasneje polni ampak manj vode gre v nič.....
#3
Očitno je težava v kotličku in tukaj ti vodovodar ne bo kaj dosti pomagal.

Se strinjam z @matofill sem slišal podobne zadeve okrog nekaterih proizvajalcev. Sicer pa zato imaš garancijo, naj popravijo.
#4
Meni diši po tem, da :
- ali višina ni pravilno nastavljena
- ali je v dovodnem ventilu kakšna mivka.

Če pa si oboje že uredil, potem SERVIS.
#5
Verjetnost obstaja, da se je v dovodni ventil (v kotličku) zataknil tujek (neočiščena instalacija po adaptaciji).

Zapiralni mehanizem je navadno plastičen z 2 do 4 mm iglo, ki ima tesnilno površino v obliki konusa, torej ventilček do tega nivoja razstaviti in preveriti tesnilno površino...

Možno je tudi, da je popustila plastična matica, s katero je mehanizem ventila pritrjen.
#6
Živim v bloku, imam star model kotlička in ga pucam na 2-3 mesece. To je že stalna praksa pri nas. Problem je v pesku, ki ga je polno po ceveh. Pri nas, ko vodo odpreš na polno, prvo nekaj sekund teče rumena voda... Če ne preliva zgoraj preko cevi, ker ventil na zapre, pa spušča na spodnjem delu, spodnjo veliko tesnilo...


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »