Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Ponudba cene pod rezervacijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponudba cene pod rezervacijo
#1
Živjo,

kupujem manjšo parcelo, ki jo prodaja nepremičninska agencija. Ne bom komentirala, da ima cenjeni gospod iz agencije na voljo zelo malo podatkov o tej parceli, ki jo prodaja.
Lastnik je tuj državljan. Kontakt imam samo s tem nepremičninskim agentom.
Zataknilo se je pri dogovarjanju glede cene. Agent namreč zahteva, da se naredi ponudba cene (nižje, z moje strani) pod rezervacijo. Se pravi, da moram napisati predlog ponujene cene in za to plačati nekakšno aro v znesku 1000 eur na nek račun (cena nepremičnine je 15000 eur).
Nikjer nisem zasledila ničesar podobnega, ne tukaj na tem forumu ne drugje na spletu, pa tudi od prej nimam nikakršnih izkušenj s tem načinom "glihanja" cene.
Ali se to dela v praksi in kaj je sploh namen tega? Res nebi kar tako nakazala tisočaka nekemu tujcu, v fazi, ko se šele dogovarjamo za ceno?

Hvala in lep pozdrav,
Katarina
#2
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=33531
#3
Zivjo.. Smo imeli cisto isti primer, samo da se je slo za hiso..
Agent je rekel, da damo ponudbo in 1000 eur neke are, ki se v primeru neodobrenega kredita vrne.. Vendar se tega nismo sli potem.. Pazite kaj podpisujete oz dajete denar, tile posredniki so bolj tko tko se mi zdi.. Lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »