Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Temeljna plošča - cena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temeljna plošča - cena
#1
Zdravo, 
odločitev je padla za montažno hišo, ponudnik izbran, hiša izbrana, papirji urejeni... zatakne se pri temeljni plošči. Gre za tipsko hišo, 120 kvadratov... izvajalec je naračunal 27.000€. Po mojem mnenju je to malo visoka cena... 
Mi lahko kdo pomaga... itak nimam pojma o teh stvareh. 
Hvala
#2
https://www.podsvojostreho.net/forum/sho...?tid=68170

http://nasahiska.si/cena-gradnje-hise-do...bene-faze/
#3
naša je bila velika 98m2, debela 25cm, JUB sistem z 16cm XPSa. Cena, če se prav spomnim, je bila nekaj pod 15.000€ pod okriljem izvajalca hiše (tako da verjetno ta cena ni nujno enaka, če se dela posebej). 
Je pa res da je potem treba dodat še zemeljska dela. Odvisno od terena. Par tisočakov je lahko hitro..
Najdi več ponudb.

Kdo dela hišo? 

Srečno!
#4
Da ne omenjam, da skorajda ob vsaki sliki temeljne plošče, ki jo kdo objavi se primem za glavo kaj folk dela. Od tega, da ne delajo kanalizacijskih po sistemu cev v cevi do tega da nabulajo skupaj šope stigmafelks cevi in kao vse v kompletu hidroizolirajo kar s trakovi, nezaščitena HI, nepravilno izvedeni preklopi. Nivo kvalitete je v kurcu. Cene pa temu primerne. Ampak če ne veš te ne boli.
#5
@psi lahko prilepiš popis del za AB ploščo?

Tako na pamet je težko oceniti, je pa vseeno cena kar visoka.
To je z zemeljskimi deli ali brez? Kajti izkop, nasutje gramoza in tampona tudi nanese sicer spet odvisno od terena in sestave tal.

Katerega izvajalca montažne hiše si izbral če ni skrivnost?

lp,
#6
Tako kot so že ostali napisali - odvisno kaj vključuje, z izkopom in odvozom materjala ali brez..
Jaz sem zbral nekaj različnih ponudb, cca. 16-17k€ je bila najcenejša varjanta za bare minimum za postavitev 150m2 montažne na ravnem (izkop z odvozom, nasutje 50 cm gramoza, 10 cm podložni, HI, 12cm xps, 25cm plata, valjanec in cevi).
Na koncu sem pristal na 22k€ varjanti drugega izvajalca, ki je ponudil še zakoličbo, ureditev gradbišča, po koncu pa še ureditev drenaže in jaškov in izravnavo terena okrog hiše.
#7
uuuu to te bodo še fino lovili z dodatnimi deli. Če še nisi podpisal pogodbe dodaj člen glede dodatnih del v smislu, da tim morajo prej povedati in da ne smejo presegati npr 3% celotne vrednosti.

Pri izkopu pazi na količino izkopa in potem količino odvoza, ki ti ga bodo povečali za 30%. Naj ti na ponudbi napišejo, da je odvoz glede na izkopano količino.
#8
to pa so cene, 20.000€ za temeljno plato Confused bi pričakoval, da sezidaš klet za takšen denar...
Pa če recimo delaš klasično gradnjo hiše cca 120m enostavna, za katero bi pričakoval 3GF cca 45.000€, bi šlo pol zneska za temeljno plato?
#9
Se zdaj ne vemo, kaj ta "temeljna plata" je. Od podloznega betona dalje, bajta je pa v dveh stukih. Ali je atrijska, tole je pa za vsa dela do temeljne plate in se temeljna plata. Bo treba pol hriba podret, stroma pa vode ni, pa dostopi taki, da bo treba štuporamo nosit.

Razumem, OP se ne spozna, cena ga je presenetila, ampak toliko se pa lahko potrudi da pove kaj točno v tej ponudbi je. Lahko tudi predračun napopa, se najboljše... Podatke investitorja in ponudnika zbriše, ker niso relevantni...
#10
Se strinjam, tudi meni se je zdela 20k€+ cena za klasično AB plato veliko, ker so vsi kolegi, ki so gradili hiše 2,3 in več let nazaj, omenjali cene tja do 15k€...
Jaz sem pridobil tri ponudbe (cca. 2 meseca nazaj), pa nekih hudih razlik v ceni ni bilo, je pa seveda zelo relevanten podatek, kaj ti za to ceno naredijo.

Še to - v nobeni ponudbi ni bilo posebej obračunano delo majstrov, ampak so bile "navite" cene materiala - v smislu meter drenažne cevi prek 2€, ko pa vemo da v Merkurju stane ranga centov. Očitno je to pogosta praksa danes. Kakšne imate ostali izkušnje?
#11
Ne glede na to kaj vse ta dela zajemajo, je to preveč.

Tole bo precej cez palec, ampak ajde:
- Komplet izkop vkljucno z nasutjem tampona in izravnavo terena okoli objekta: 3.000€
- beton (podložni + plata 25cm): 3.000€
- armatura: 3.000€
- XPS 16cm + HI + malenkosti: 4.000€
- opaz: 1.000€

Tako, da jaz bi vse kar je cez 15.000€ ocenil za precejsen nateg. Za 27.000€ ti dam kontakt izvajalca, ki za tak denar zgradi pol hise do 3.faze s Porothermom in v kakovosti kot se šika.
#12
Pri meni:
- Zakoličba, ureditev gradbišča, geomehanski pregled, elektrika, voda 1800€
- Izkop, 100m3, filc, nasip gramoza 2000€
- Beton 3600€
- Armatura 2000€
- Šolanje 1000€
- Xps400 12 cm 2300€
- Hidroizolacija 1500€
- Pvc odtočne cevi, betonski jaški, lovilci maščob, kanalete, drenažne cevi,inštalacijske cevi 6000€ - bizarna postavka
- Planiranje terena, raztros prsti, zelenica 500€

Skupaj 21000€ plus še nekaj malenkost, ki takoj nanesejo še jurja. Jaz sem dobil tri skoraj enake ponudbe, razlikujejo sicer se postavke, pri enih je dražji xps, pri drugih beton, pri tretjih gramoz... Noben nima postavke delo, očitno to vsi zakamuflirajo v ceno materiala, ker je material dražji, kot pa če bi ga šel sam nabaviti v Merkur..
Matej_35 - če pogledaš imava praktično iste cene, le pri tebi manjka še nekaj stvari, brez kateri pa ni temeljne plošče...
Ne zagovarjam teh cen, meni se tudi zdijo velike cifre, a jaz nisem dobil ugodnejših ponudb. Vsi gradbinci nekaj jamrajo da se je material zelo podražil, itd...
#13
Kako pa so kaj navdušeni nad tem, da bi material sam nabavil?
#14
"Zakamuflirajo"? Pa saj so to ja cene materiala z dobavo dostavo in vgradnjo?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#15
(10.1.2020 ob 11:34)firefly Napisal: "Zakamuflirajo"? Pa saj so to ja cene materiala z dobavo dostavo in vgradnjo?

27k€ je kar huda. Meni so pri izvajalcu hiše naračunali 11k€ za JUB temeljno ploščo, brez izkopa. Izkop naredi lokalec za par 100€


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »