Nepremičnine > Finančna plat
Normiran s.p. in stanovanjski kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Normiran s.p. in stanovanjski kredit
#1
Pozdravljeni,

je imel kdo med vami zadnje čase opravka z bankami, ki ima normiran s.p.? 
Sama se namreč podajam v nakup hiše in potrebujem stanovanjski kredit, svojih sredstev imam 100k, in letni promet imam tudi 100k (z minimalnimi stroški saj opravljam dejavnost - vendar na večini bank itak odštejejo teh 80% kaj imamo normiranci). Žal pa nimam nobene nepremičnine s katero bi lahko kredit zavarovala. 

Vendar pa me na vsaki banki obravnavajo najmanj kot kriminalca, ki nima niti minimalne plače in si želi zdaj kupiti hišo.Sprašujem za banke prijazne normirancem, ker večinoma vse banke gledajo zavarovalno bruto osnovo in ne prometa.

Se že vnaprej zahvaljujem za odgovore
#2
Glas vpijočega v puščavi. Ko sem pred leti iz čiste zajebancije v svoji banki povprašal za zgolj pet jurjev mi osebek na drugi strani odgovori, da to pa že ne gre, ker imam svoj sp. In ko sem omenil zamenjavo banke, bi tistih pet jurjev pač postalo čudežno mogočih. Itak jih nisem vzel. Samo firbec me je, če je to res. Potem se pa pejt, če se upaš...
#3
Izpred enega leta:

Dobre izkusnje: SKB, Delavska hranilnica
"NeVemoCistoKajBi": NLB, Sparkasse
"NeJebemoPetPostov: Addiko, Sberbank
#4
Tudi sam imam ok izkusnjo z Delavsko hranilnico - cca 3 leta nazaj sva dobila brez komplikacij kredit kljub temu da sva bila oba normiranca. Lastne udelezbe sva imela cca 50% (zahtevali so vsaj 25%). Seveda pa sva morala prenesti racune k njim in zastaviti novo nepremično pod hipoteko.

Najprej sva se sicer pozanimala pri Sparkasse kjer sva imela oba odprte racune, ampak so nama ponudli slabse pogoje (visja obrestna mera, dodatno placilo in notarski stroski pri vsakem predhodnem odplacilu recimo). Sperbank bi sel tudi skozi ampak je Delavska naredila boljsi vtis. Na NLB, SKB itd pa sploh nisva sla sprasevat Smile
#5
Ja, vsi čakajo na svoj % podkupnine, da ti ga bodo odobrili.  Angry Saj vsi vedo kako to gre...
#6
Naj dodam:
moja "dobra in čuteča" banka je SKB.
#7
Pri Unicredit dobiš dobre pogoje in te obravnavajo kakor klasicno zaposlenega. Tam mislim, da ob tem letnem prihodku ne bos imela težav.
#8
Res je, kolega ravno ureja kredit kot s.p. in samo unicredit in delavska hranilnica sta ga obravnavali kot navadnega zaposlenega. Letni prihodek ima pa vsaj 30% manjsi kot OP pa naj nebi bilo tezav z odobritvijo. Vzel pa bo 70k€.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »