Gradnja in obnova > Energijski viri
Kronoterm Adapt 0312 ali Nibe F2120-12

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kronoterm Adapt 0312 ali Nibe F2120-12
#91
železo in pločevina ja.....mi je prav te dni poznavalec, ki te stvari spremlja omenil.....baje pa glavno še pride
#92
Citat:A se Daikina že sme omenjati?
Zakaj ne ? Res sem rad nasprotoval poveličevanju DHT  Tongue 3jka je nova- lepša, tišja, en vent., en komp. - z vbizgom... Večinoma promo DHT je  poniknilo!? Pisalo pa se je... in se še svašta..., cena identična TT.
Daikin je povzel kar nekaj, kar je tvoj monter z promo. (različnih ''srčkov''...) pisal o slabostih, ter bral iz kart (kdaj nam bodo crknile)!? Ne opravičujem ata! Le da drugi niso dosti boljši, niti ne izdelovalci- lahko zgolj pre-prodajalci...
O lamelah, večrednosti sicer ne poznam (3jke); mogoče bi sassapo podal  tehnikalije? Mogoče tudi o Adapt, v kolikor je imel opravka z njo...? 
Citat:Še o LG: prepakira jih Sonnenkraft, Dimplex in še za kdo. Ali sem prav slišal, da jih v svojem gvantu in drugim (boljšim?) krmiljem prodaja celo ata? Kljub pripombam o krmilju menda celo grejejo, četudi je gor nalepka LG...
Ne vem kje si slišal?! Mogoč od monterja ? Nekoč je hvalil tudi Sonnenkraft, da . 
Ko sem začel limat (saj je PSS tudi medij?, kar so očitali atu... https://www.varcevanje-energije.si/toplo...kraft.html
https://www.sonnenkraft.com/files/sonnen..._DB_de.pdf
Ata je kolikor je meni znano (pustim se prepričat z trdnimi argumenti...) preoblekel le zunanjo enoto LG . Dodal svoj hidromodul, krmilje .
Torej nekaj dodatne vrednosti je!? Dostikrat sem pisal o tem, zaman...
 Tisti , ki so se zmrdovali nad dejanjem TT (brez vednosti o dodatni vrednosti, ter da je to ponudba za manj zahtevne objekte, ter nižje cene...), so nato prirejali, kot da drugih toplotnih Krono sploh več nima! 
Tolk o verodostojnosti PSS -medija Wink 

Ko je le ta celoten atov ''produkt'' (kot nižjecenovnik) ponudil zgolj s spremembo imena  Sonnenkraft= Molk na PSS, vključno ljubega monterja Exclamation Idea
Citat:6.strani, človk pa še vedno ne ve kaj bi kupil....naj že kdo izusti zakaj je kronoterm pozlačena cena napram svoji konkurenci, a ni rečeno da so samo krivilci pleha? vse ostalo je iz vseh vetrov...argumenti so tisto kar štej

 O plehu nekaj višje, kateri je obdal LG. LG zanimivo, po novem..., na forumu dobiva ''ceno'' kot dobra izbira (prej so se promoTČPSS zmrdovali nad njim...). Torej  ata vendarle ima nos in ve s kom se gre ženit-mu zaupat ?! 
Na splošno... veliko proizvajalcev sestavlja proizvode  iz delov od vsepovsod(ne glede na foh...tudi okna, okovje Wink  itd.žnj...). 
Nekaj znanja mora bit, če hočeš nato dober-kvaliteten produkt?!
A ni zadnjič DELPHI dal prispevek o rusu , ki je razdrl NIBE !?
Kompresor na ''fery'' IVT...?!
Citat:Se mi je zdelo. Sicer poznam nekaj zadovoljnih uporabnikov Kronoterm TČ (wpl), vendar nima noben od njih ADAPT-a. Slaba verjetno ne more biti.
Tudi pri nas je 11sezon oddelala WPL odlično. 
Janez od nekdaj se je odvračalo na tem forumu kupce od TT-zdajšnji Krono.
Zato so tudi pisci njih redki od nekdaj, ter dosti hitro poniknejo (vzroke že navedel...).
Blue30   občasno poda izkušnjo z Adapt (iskalnik, ZS?)
#93
Brez zamere, ampak KRONOTERM je imel tudi svojevrstno (anti)reklamo z določenim monterjem tu gori. Pa Veto tudi z nekim komercialistom ali kaj je bil. In če je to edini, ki se oglaša, dobi človek občutek, da je bolje ogniti se. To je kar se tiče foruma. Kronoterma je kar veliko sicer videti, vsa leta iste kište, ko grem čez vas. tako da ne pozabit, da ta forum ni "zakon". Na to vse preveč ljudi pozablja in kar nekako ima za aksiom, kar se tu piše.
#94
Zivjo, da si sposodim temo. Tudi sam imam namen zamenjati trenutno pec na olje za toplotno crpalko Nibe F2120.
Sicer se na TC ne spoznam in vsak hvali svoje ali je to Daikin ali bilo katera druga znamka…sem pa prebral, da naj bi bile Svedske TC razred zase.
Prav tako imam v istem sklopu dodati tudi soncno elektrarno.
Sama hisa je letnik 1950…obnovljena je v celoti, streha, fasada 18 sivi stiropor, troslojna okna, polovica talno, polovica radiatorji (dva locena termostata), 140kvadratov vse v enem nadstropju.
Letno porabimo cca 500l olja in cca 200€ drv (kombiniramo s kamionom)
Skupaj recimo 700€ za ogrevanje…s tem, da se ponoci izklopi…prav tako cez dan je ugasnjeno ker smo v sluzbi…oziroma na termostatu je nizja temperatura nastavljena katera pa ne pade prakticno nikoli pod nastavljeni temperaturo tako, da je pec avtomaticno ugasnjena….mogoce bo sedaj, ko bo ponoci -10 in vec padlo pod nastavljeni temperaturo.

Zanima me kako mocno TC…nekako sem mislil 8kw…kje mora biti zunanja enota postavljena, da bo optimalno…ob hisi ali je lahko na koncu vrta…recimo 30m stran od hise (pac, da ni v napoto in da se jo cim manj slisi)

Kar se tice sanitarne vode…imam trenutno toplotno crpalko za sanitarno vodo Kronoterm 200l bojler….tako, da bi to obdrzal in bi rabil TC brez bojlerja…razen, ce bi vzel tako z bojlerjem in potem oba koristil…stvar debate in racunice.
V hisi zivimo trije.
#95
Bingo.. Me samo nekaj zanima, koliko imaš porabe elektrike?
500 eur oz. 700 eur stroškov ogrevanja.. Se sprašujem ce se ti sploh splača menit peč za kurilno olje. Koliko vinte prišla investicija? Koliko imaš strošek elektrike?
#96
A ves, da ce ti po pravici povem…jaz ze ves cas govorim, da se mi samo TC ne izplaca…ker bom premalo privarceval…mogoce bi se poznalo, da bi lahko 24/7 imel ogrevano stanovanje na 23C…sedaj to delam s kaminom in bi ga posledicno manj uporabljal.
Glede eleektirke pa porabim na leto 7000kwh.
Zato pa razmislam o kombinaciji TC+SE in ne samo TC
Glede investicije pa se zbiram ponudbe…ampak SE cca 10-12k€ + TC cca 7-8k€ (odvisno katero bom vzel)…recimo grobo receno 20k€.
#97
Bingo, jaz sem bil v podobni situaciji, imam mestni plin, torej ali iti v investicijo v tč za cca 10000 eur ali ostati na plinu (letni strošek ogrevanja in sanitarne 900 eur). Poraba elektrike tudi tam cca 6500 kw.
Na koncu sem se odločil za SE 7 kwh za 6000 eur in vzel stč za 1000 eur.
Tako imam sedaj strošek elektrike 12 * 13,66 eur torej cca 170 eur in strošek plina, sedaj ko sem na stč za sanitarno vodo 600 eur, torej letni strošek cca 800 eur. Sam strošek elektrike sem imel do sedaj 760 eur na leto.

Strošekmi nvesticije 7000 eur.

Če bi vzel tč bi zmanjšal porabo ogrevanja recimo za faktor 3, torej tam na 300 eur, ostal pa bi še strošek elektrike 760 eur, tako da bi bil letni strošek elektrike cca 1050 eur, torej cca 250 eur več s tem, da bi me prišla investicija več za cca 3000 eur.

Tako da sem se glede na izračun odločil kot sem navedel, pa je tudi garancija in življenska doba elektrarne daljša kot tč.

Pa še to, ko bo potreba za zamenjavo peči me bo prišlo z odbito subvencijo cca 1500 eur.

Tako da razmisli o recimo 13 kwp elektrarni in elo bloku, ki ga dobiš za cca 800 eur, sanitarno pa imaš itak rešeno.
#98
Bingo.

Sestra ima Termijo toplotno.
So montirali 14 kw elektrarno.
Zdaj grejejo na elektro grelce da porabijo viške elektrike, da ne šenkajo. Toplotna stoji.
Tak je to če...


Skok na forum:
Zadnje novice