Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Plesen na ostrešju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plesen na ostrešju
#1
Ostrešje je bilo prebarvano (zaščiteno) pred petimi leti. Že kakšni dve leti pa opažamo neko belo plesen. Kaj za vraga je to in kako se je znebiti?


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Znebiš se jo tako, da ji vzameš pogoj za njen nastanek, rast... Verjetno na tistem delu prihaja do kondenziranja vlage, Ali imaš na podstrehi kak odduh od odtokov? Morda speljan preboj kuhinjske nape direktno preko stropa na podstreho? Če je kaj od naštetega boš moral to rešiti tako, da spelješ vlago ven na streho. ,
#3
Sem že mislil, dat všečka, na odgovor, pa ni FB  Exclamation . Sem  sam imel podoben primer pred  35 leti z WC odušnikom , po  naknadni napeljavi skozi streho , sedaj do danes nobenega problema. Danes pa curi muri izpod 50 let garantirane strešne kritine nabavljene pred 40 leti...Pa je tudi to že posanirano... Smile
#4
Malo obujam temo. Jeseni sem imel nekaj drugih stvari in je tole čakalo boljših časov.
Celo več, niti zahvalil se nisem za odgovora.

Je pa tako, da ne vem za nobeno stvar, ki bi lahko bila vzrok plesni/gobam (ali karkoli že to je). Ta zadeva se pojavlja okrog cele hiše na ostrešju, tudi na delih, ki so krepko odmaknjeni (nekaj metrov) od same hiše. Zato sklepam, da gre za nekaj drugega.
Mogoče kak nov komentar? Glede na to, da nimamo kakšnega odduha, me zanima, kako se tega znebiti. No, verjetno mora človek vedeti, kaj to sploh je, da dobi ustrezno "kemijo". Kdo bi to najbolje vedel?


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »