Kar naredi dom > Vrt in okolica
Nadstrešek na atriju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadstrešek na atriju
#1
Pozdravljeni, 

zanima me vaš nasvet. Na atriju bi rad postavil nadstrešek. Za nadstrešek imam tudi soglasje arhitekta. Nadstrešek konstukcijsko ne bo nič posebnega. Zanima me ali bi po vašem mnenju šlo samo s tremi stebri?  S šrafuro sem označil osnovno nosilno konstrukcijo. Na balkonu je že obstoječa balkonska konstrukcija in moja ideja je, da bi jo uporabil za pritrditev konstukcije nadtreška. Ali moram pridobiti soglasje soseda? Skica konstrukcije:

[Slika: nadstresek.jpg]

Slika trenutnega stanja:
[Slika: balkon.jpg]

Zanimajo me vaši pomisleki. Namen imam uporabiti polikarbonatne plošče.
#2
To si v bloku? Definitivno se najprej s sosedi zmeni...
#3
A ti bi nadstrešnico obesil na sosedov balkon? Jasno, da potem rabiš njegovo soglasje...

Ni mi pa jasna dodana vrednost tistega malega štrclja, ki je montiran na sprednji rob balkona. Kakšni so sploh gabariti konstrukcije?

Zakaj pa preprosto vse skupaj ne narediš pod sosedovim balkonom? Glede na razmak med tvojimi okni in sosedovim balkonom bo šlo na knap, je pa po mojem izvedljivo.
#4
Pozdravljeni, projekt sem ponovno zagnal. Narisal sem skico nadstreška, tako da ne potrebujem obešanja na sosedov balkon. Zanima me pa sledeče. V delu nadstreška, ki je na sliki bi rad uporabil premično streho (kot naprimer pergotenda). Zanima me kje lahko kupim vodila in platno. Ima kdo izkušnje kako lahko sam kaj takšnega narediš? Priporočljivo bi bilo, da bi bilo platno vodotesno. Kakšen naziv imajo sploh ta platna z vodili (kako iskati na googlu)? Za vaše predloge in nasvete bom hvaležen.  

Nadstre-ek1
#5
Pozdravljeni,

zanima me ali ima kdo kakšen predlog kje kupiti vodotesno platno za nadstrešek. Pogledal sem v prodajalne, kjer prodajajo blago na meter, vendar je problem ker je običajno blago širine 1.2 do 1.6m. In potem bi ga moral sešiti skupaj.

Našel sem to ponudbo: https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B0...NXH9&psc=1

Malce je sicer prevelika, ampak odrezati ni problema. Ima kdo še kakšno idejo, kje bi lahko pogledal za takšna platna tudi pri nas (ali v tujini).

LP
#6
Induplati jarše si že pogledal
#7
Hvala. Bom kontaktiral.


Skok na forum:
Zadnje novice