Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Stranska/kletna vhodna vrata

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stranska/kletna vhodna vrata
#1
Živjo,

Kupujem nova kletna oz. stranska vhodna vrata. Že nekaj časa pregledujem splet in forum na to temo, vendar ne najdem nobenih uporabnih informacij. Ponudba takih vrat je zelo majhna. Ponudniki za stranska vrata večinoma ponujajo klasična vhodna vrata standardne izvedbe.

V našem primeru gre za zamenjavo dotrajanih vrat z novimi. Dimenzije so 200x100 cm. Pozicionirane so na južni strani hiše, tako da so večino dneva izpostavljene soncu. Okna na hiši so nova lesena, tako da je prva ideja, da bi bila vrata tudi lesena v enaki barvi. Sicer mi izgled ni najpomembnejša stvar, vendar mi PVC izvedbe niso všeč, ker želim ohraniti neko harmonijo materialov na celotni hiši. Opcija je še les/alu in alu.


Našel sem dva ponudnika lesenih stranskih vhodnih vrat - KLI Logatec in DOORS, ki pa izgleda ponujata vrata istega proizvajalca. Zanima me, če je kdo vgrajeval ta vrata in kakšne so izkušnje? zanima me, kakšna je kvaliteta takšnih vrat. bojim se, da bi se taka vrata zvila, ker je samo les, brez kakšnih kovinskih ojačitev.

Ideja, da za stranska vrata dam toliko denarja, kot za klasična vhodna vrata mi ni najbolj všeč. Mi je pa jasno, da je kvaliteto potrebno plačati in želimo vrata, ki bodo dobro funkcionirala, se ne bodo zvila, in bodo "dihtala" vsaj naslednjih 20 let.

Kakšna stranska vrata ste/bi vi vgradili?

Hvala vnaprej za vaša mnenja, pripombe in priporočila.

LP, Domen
#2
Preveri v Bauhaus/Obi. Ko smo pred časom obnavljali vikend, smo tam nabavili lesena stranska vrata za smešno ceno. Res pa je, da so to navadna lesena vrata, brez kakšnih ojačitev, protivlomih elementov ipd.
#3
kletna vrata so zelo primerna za vlomilce, sploh če so nekaj v tri krasne. v klet sem sprva enako želel dati neka poceni vrata ... na koncu sem dal alu, v dekorju lesa, draga ko žafran. ampak kot ti, tudi sam nisem želel imeti nekega "pofla" v kleti za razliko sicer res da kar nekaj denarja. vrata inotherm ali pirnar, dekor lesa izbereš. ampak cena pa je uh ... plastike nisem želel dati - ne da ji ne bi zaupal, ampak ker z neko akumulatorskim vrtalnikom in ustrezno šablono mislim da z lahkoto prideš skozi, vsaj bistveno lažje kot 2x skozi 3 mm aluminij. ja žal, v našem koncu je vlomov kar precej.
#4
Ufff, ti si pa hudo pameten človek.
Svaka čast.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#5
Obstaja tudi možnost pogledati pri proizvajalcih lesenega stavbnega pohištva ( lahko tudi PVC ali ALU) , ki imajo prodajo izdelkov, ki so ali bili vrnjeni, z manjšo napako v proizvodnji(površinska barva, izvedba in podobno), ki bi bila primerna po izvedbi ( smer odpiranja, velikosti- ki se lahko uskladi z razširitvami) in bila cenovno zanimiva. Najbolje bi bilo povprašati v njihove prodaje, ali imajo take izdelke na zalogi in možnost ogleda. Vsekakor pa je dobro imeti dober cilinder in okovje z večtočkovnim zaklepanjem.
#6
Pozdravljeni,
za stranska vrata na hiši (neka soba z orodjem - ni naprej povezave v hišo!) iščem cenovno čimbolj ugodna železna vrata z nekaj izolacije ali pa kakšna lesena vrata. Pogoj pa je:
- nekaj izolativnosti (ker nad prostorom je bivalni del hiše in ne želim, da se hladi;
- čimbolj enostavna (tistaobi-bau so grozno kičasta, sicer bi bila ok)
- PVC ne

Pozna kdo kako res ugodno varianto; predvsem tudi kakega uvoznika razne Poljske ipd robe, ki nima nekih spletnih strani ipd. (googlal sem sam že precej)

Najlepša hvala!
#7
Če prav razumem, odsvetujete zunanja vrata iz Obi/Bauhaus, ker so podobna tem notranjim, se hitro zvijajo, slabo tesnijo? Ker razlika v ceni je tudi x3.
#8
Za v klet bi potreboval nova zunanja vrata. Na sliki so trenutna kovinska in bi rad nasel nekaj podobnega.

Kje dobiti enostavna kovinska ali PVC zunanja vrata? Google najde veliko neuporabnih zadetkov.


[Slika: hIalCMH.jpg]
#9
Poceni PVC vrat (Obi/Bau...) se izogibaj. Dobra PVC vrata ne bodo poceni.

Iz lastnih izkusenj: vprasaj pri Hörmannu za kovinska stranska vrata (npr. MZ)
Za shrambo/klet ok izolativna in robustna.

https://hormann.si/krilna-vrata-in-podbo...ta-mz.aspx
#10
Nasel sem tudi te v INPOSu:

https://www.inpos.eu/vrata-kovinska-750x...a-s-kljuko

So pa previsoka in bi jih moral spodaj odrezat.
#11
Tega vratnega krila ne mores odrezat. Delajo tudi nizja - preveri pri dilerju, ce jih lahko dobavi.


Skok na forum:
Zadnje novice

Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
17.11.2023 ob 08:46:47
Si želite na svoje, a potrebujete kredit?
Tu smo za vas in vaše želje. Lepo vabljeni v NLB Poslovalnico, kjer vam bodo naši kreditni strokovnjaki pripravili ponudbo... Beri dalje »
Porotherm Profi opeka: do trikrat hitrejša gradnja in še prijetnejše bivanje
10.11.2023 ob 09:27:46
Porotherm Profi opeka: do trikrat hitrejša gradnja in še prijetnejše bivanje
V kolikor bi želeli, da bi bil vaš dom zgrajen pravočasno in tudi po vseh kriterijih kakovosti in trajnosti, vam bodo v pomoč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »