Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Popravilo fug v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popravilo fug v kopalnici
#1
Fuge so v izredno slabem stanju, že odpadajo in voda zatega za ploščice. Ker je na jesen/spomlad v namenu obnova kopalnice, bi sedaj naredil nekaj bolj za silo. S čim je najbolj postrgat/zbrusit fuge ven in s čim najlažje naredit nove fuge? Sam nisem še nikoli fugiral. Estetsko ne rabi bit tako lepo, ker so že prvotni "majstri" ploščice položili dokaj grdo (je že nekaj let preteklo od tega). Obstajajo kakšni ok silikoni za nanos ali kaj podobnega ali mora biti prav in samo klasična fugirna masa?
#2
ribicpepe,
za začetek kar z " šraufn cigrom " ali podobno zadevo, ki jo imaš pri roki. Nato pa za nekoliko bolj trdovrtane : https://www.mimovrste.com/oscilacijsko- ... ObEALw_wcB

V nekaj primerih smo kar v redu posanirali.
Lep pozdrav
#3
Super, je kaj važno kakšen nastavek je gor? S čim pa zafilat fuge, treba prav fugirno maso ali so kakšni silikonski izdelki oz. nekaj s čimer bi nanesel?
#4
http://thisbuildis.com/sl/pages/362439
#5
Edin to me še zanima, če je na koncu dovolj samo gobica (recimo od Mapei) ali je potrebno tudi s tisto grobo (filc gobica) in ali je potrebno s tistim čistilom ali samo z vodo obrisat?
#6
Počakaš da malo zasuši in obrišeš z spužvo bilo kakšno, dobro ožeto.
#7
Prosil bi vas za nasvet. Zadeva pa je takšna: keramičar je že pred časom v novi kopalnici položil večino ploščic in jih tudi zafugiral. Manjši ostanek pa je dokončal kasneje. Po njegovem odhodu in plačilu sem se zavzel, da so "nove" fuge precej temnejše (enake barve kot lepilo) od tistih "starih", fugiranih mesec dni prej. Predvidevam, da je teh nekaj kvadratov fugiral kar z lepilom, s katerim je zalepil tudi nekaj preostalih ploščic. Žal me ni bilo poleg, da bi videl, s čim je to delal, pa tudi se nisem zavzel, da bi tokrat za sabo pustil embalažo s fugirno maso tako kot prej. Seveda sam trdi nasprotno, jaz pa sem v dvomih, saj se te fuge nahajajo na steni, kjer je tuš s kanaleto. Voda bo pri tuširanju vedno pluskala na to steno. "Stara" fugirna masa (Ceresit CE40) je vodoodbojna, za lepilo pa dvomim, da je vodoodbojno.
A lahko sam kot laik ali pa kakšen drug keramičar kako preveri, iz česa sestojijo te fuge (lepilo/fugirna masa)?
A naj odstranimo te fuge, če se izkaže, da gre za lepilo?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »