Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Senčila za strešna okna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senčila za strešna okna
#1
V mansardi hiše imam strešna okna Velux. Na južni strani se mi v teh dneh ustvarja pekel Big Grin

Katera senčila naj nabavim, ima kdo izkušnje?
#2
original.....zunanje in notranje_drago, ko žafran, ampak druge ni....tudi jaz ma samo še dva, ampak tudi to preveč Big Grin
#3
jest sem včer zmontiral zunanje mrežasto .........razlika kot noč in dan......čez okno mi je prej nabijalo temperaturo v prostoru čez 28 zdaj ne pride več kot 24.....dobra zadeva vendar glede na material ki ga imaš v roki .....draga. Izogibaj se neoriginalom.
#4
Tudi jaz imam zunanjo - mrežasto, pa je kar velika razlika če je odprta ali zaprta.
#5
Jaz imam tudi zunanje mrežasto senčilo, 80 evrov komad, v spalnici pa še plise notranje senčilo za popolno temo, enako v otroški sobi z disney motivom obe ca. 160e. Odlično opravljajo svoje delo že 2 leti. Enostavna montaža in za original se mi ne zdi drago. Mi imamo GGL M06 okna.

Lp
#6
Hvala vsem za odgovore.

Ima kdo notranje zatemnitveno senčilo SIESTA ?

Pri Veluxu so mi danes svetovali omenjen model. Naj bi na zunanji strani senčila bila nekakšna metalizirana folija ki odbija sončne žarke. Nekoliko sem skeptičen, saj je vseeno na notranji strani stekla in sončni žarki v vsakem primeru ogrevajo steklo in verjetno posledično prostor.
#7
Siesta je pomoje bolj mišljena za zatemnitev. Mi imamo samote te zunanje mrežice in so nam ok kar se sence tiče.
#8
sieasta je ok tudi za toploto. Enako kot če daš stirodur na steklo. med siesto in steklom je peklensko vroče. Ampak zadrži nazaj....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
ja....ampak z zunanje strani
#10
Če nadaljujemo to temo, a ima kdo kakšne izkušnje z notranjimi senčili za okna Fakro? Njihova original so katastrofalno draga, pri čemer so me gospodje iz celjske predstavniške firme seznanili, da je normalno, da to crkne po cca 5 do 7 letih, če se vsak dan vleče gor in dol (ja duge ni, če ne želiš živeti v temi). Cena za enega je čez 100 EUR. Sem poskusno vzel enega generičnega za pol cene na amazonu, pa je super! Ampak zdaj že nekaj časa nimajo mojih dimenzij na zalogi.
Je pa firma https://classicroofblinds.com,
[url=https://classicroofblinds.com/][/url]
ki je v originalo angleška in od kar UK ni več v EU, se tam direktno verjetno ne splača kupovati (ne vem, koliko bi bila carina).

A ima kdo še kakšno drugo generično alternativo?

Hvala.


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »