Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
6.5.2021 ob 08:44
(*Zadnja sprememba objave: 6.5.2021 ob 09:16 uporabnik tasha.)
Torej lahko lahko gremo zdaj v legalizacijo kot nezahtevni objekt, ker bo to trenutno ceneje in hitreje.
Potem pa je tako vse odvisno od uspešnosti pri spremembi OPN. Ta naj bi se spremenil v roku 1-2 let, kar upam, da bo dejansko res. Tako da dokler to ne gre skozi tako nimamo drugega ,da počakamo in potem dalje, glede na rezultat.
Mi pa ni jasno kako je oče uspel dobiti hišno številko za ta objekt, če je bila črno-gradnja.
Kaj pa je lokacijska preveritev? A to velja samo za širjenje na stavbnem zemljišču?
Objave: 3662
Teme: 8
Ocena:
20
Če ima hišno številko potem je voden kot stanovanjski objekt, v tem primeru, če se ga da legalizirati kot takšnega zna biti to bolje. Ampak spet pravim, ni nič čudnega če so evidence neusklajene in kaj lahko to potem prinese za sabo ne vem.
Lokacijska preveritev pride v poštev kot širitev samo pri območjih razpršene poselitve z oznako A in ne stavbnih zemljišč z drugimi oznakami kot npr. S.
Ocena:
0
Hišno številko ima, ampak na sklepu o vpisu stavbe v kataster stavb piše da je nestanovanjska. :) Cela zbrka.
Ocena:
0
Vprašanje glede izjave prič, a je potrebno kaj posebnega nevesti. Nameravala sem pripravitii nekaj v smislu:
Spodaj podpisani Janez novak, rojen, stanujoč, izjavljam/potrjujem, da se objekt št: 000 na parcelni št, yx, v lasti Jožeka Novaka, od leta 1987 ni spreminjal, obstaja v enakem obsegu in bistveno enake namembnosti na istem mestu.
Bi bilo potrebno še kaj drugega?
Objave: 9
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni vsi skupaj.
Ania me kako legalizirali gospodarski objekt tako da bo stanovanjski. Uporabno dovoljenje za gospodarski objekt imam in tudi hišno številko ki je bila pridobljena Leta cca 2008.
Kakšen je tu postopek?
Na občini so mi rekli da moram narediti legalizacijo?
Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
15.12.2022 ob 13:25
(*Zadnja sprememba objave: 15.12.2022 ob 13:27 uporabnik rm9289.)
Pozdravljeni,
rad bi podelil svojo izkusnjo, mogoce pride komu prav.
Torej, legalizacijo sem izvedel po po 117. clenu GZ.
Geodet je moral vse izmeriti, potem pa se je stavba vpisala v kataster stavb.
Potem je arhitekt naredil izmere objekta zunaj in noter.
Pridobil sem aeroposnetek, ter se dogovoril s pricami, da so prisle na UE pricati.
Pripravil sem vlogo za UE, kjer so bile izmere, fotografije objekta, aeroposnetek, dokazilo o placilu komunalnega prispevka (ki so mi ga na obcini pripravili na podlagi te iste vloge).
Poslali so mi se za placati nadomestilo za uzurpacijo zemljisca, (mislim da je bilo okrog 8k EUR).
Na koncu so mi na UE izdali nek papir, ki je moral (mislim da en teden) viseti na objektu, (ce se zeli kdorkoli ki ima kaksne zadrzke vpici v to), in nato sem dobil izdano odlocbo o objektu daljsega obstoja. Vse skupaj je bilo precej hitro, par mesecev, s tem da so bili vmes dopusti.
Sedaj pa moram za obnovo najbrz iti naprej na spremembno OPN.