Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Postavitev kuhinje v 1-sobnem stanovanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Postavitev kuhinje v 1-sobnem stanovanju
#1
Smo 3-članska družina, ki živi v blokovskem enosobnem stanovanju s površino 41m²+ balkon 3m². Glede na to, da je blok zgrajen leta 1980 in stanovanje v tem času še ni bilo obnovljeno, ga v prihodnosti želimo v celoti prenoviti – seveda v okviru naših finančnih možnosti. V kolikor bi imeli na razpolago večjo kvadraturo oz. ugodnejšo tlorisno razporeditev tale projekt morda ne bi bil nič posebnega, vendar je obstoječa zasnova stanovanja maksimalno neugodna in že nekaj časa tavamo v temi, kako in kaj storiti vendar nikakor ne najdemo ustrezne rešitve. Tako postaja čedalje bolj očitno, da temu izzivu sami nismo kos – lahko bi se izrazili celo ''misija nemogoče'' zato smo se odločili, da še tukaj na forumu vprašamo po nasvetu glede idejne zasnove preureditve stanovanja začenši s kuhinjo.
Prostor kuhinje bi vsekakor optimizirali glede na obstoječe stanje, kajti to je hkrati kuhinja, jedilnica in dnevni prostor, kjer se po večini zadržujemo.
Prilagamo obstoječe stanje in hkrati bi dodali nekaj opomb:
-v desnem vogalu kuhinje ob kuhinjskem elementu nahaja inštalacijski blok v ''L''-obliki dim. 71x59cm. Bočno je izveden priklop vode in odtok, ki ga bomo ohranili
-na obstoječi poziciji za štedilnik je v nosilni AB steni izveden 3-fazni priklop, ki ga bo najverjetneje potrebno preseliti
-predelni steni deb. 7,5cm med kuhinjo in hodnikom ter hodnikom in shrambo se lahko delno ali v celoti porušita oz. prestavita. V nosilne stene ne bomo posegali

Veseli bomo vsakega vašega mnenja in nasveta Smile


Priložene datoteke
.jpg   Obstojece stanje.jpg (Velikost: 148,41 KB / Prenosi: 736)
.jpg   Varianta 1_2019.jpg (Velikost: 138,15 KB / Prenosi: 736)
.jpg   Prazno.jpg (Velikost: 125,6 KB / Prenosi: 736)
#2
Kaj je tisti vogal med shrambo in kopalnico in pa tisti krog v shrambi?
Več glav, več ve ...
#3
Pozdravljena,
v vogalu je jašek in krog je električni grelec, ki smo ga umaknili iz kopalnice Wink


Priložene datoteke
.jpg   Obstojece stanje.jpg (Velikost: 64,19 KB / Prenosi: 707)
#4
Mora biti jasek dostopen ali se lahko zapre?
Več glav, več ve ...
#5
Žal mora biti dostopen ker so notri ventili za vodo..
#6
Saj obstajajo vratca za take stvari.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#7
Fery, ze ze ... imela sem eno idejo o zdruzitvi predsobe, shrambe in dnevnega prostora, samo ce bojler ostane tam in ce mora biti jasek dostopen, potem se moja ideja ne izzide :wink:
Več glav, več ve ...
#8
Tudi mi smo imeli v mislih odpiranje prostora proti hodniku, a se je zataknilo pri dejstvu, da so vrata kopalnice direktno v proti kuhinji in mogoce motece ob kaksnem obisku..
#9
Mogoče na ta način: obrnit odpiranje vrat v kopalnici in steno proti shrambi nadomestit z zaveso od tal do stropa, da je dostop do polic lažji obenem pa ne zgubljaš prostora z vrati. Nasproti vrat kopalnice bi obesila ogledalo. Poleg vhodnih vrat pa en tabure za lažje obuvanje. Pred jašek za vodo bi dala drog za obešanje jaken in plaščev. Potem bi odstranila preostali del stene med vežo in dnevnim prostorom in tja postavila visoko plitvo omaro (shramba, vitrina, knjižni regal, domača pisarna, ... karkoli). Namesto kavča bi dala dvosed ali manjši trosed in pred njim tabure. Kuhinja bi bila v L: na začetku hladilnik, potem pult s štedilnikom, kot, in potem niz z omivalnikom do stene z oknom. Viseče omarice bi dala nad štedilnik (vgradna napa) in pa čez dobro polovico stene nad omivalnikom. Na preostalo polovico bi obesila TV. Na ta način bi pridobila lepo razdaljo med kavčem in TVjem, pa še pulta bi imela veliko takrat ko bi ga potrebovala. Na sredino pa manjšo okroglo mizico s sredinsko nogo in 4 minimalistične stole. Vse omare bi dala v belo barvo s čim manj vidnimi ročaji itd., da se vizualno ne oteži prostora.


Priložene datoteke
.jpg   Obstojece stanje.jpg (Velikost: 150,37 KB / Prenosi: 567)
Več glav, več ve ...
#10
Pies: na to, da bo gostom neudobno, se jaz nebi ozirala ... na tako mali kvadraturi si morate uredit, da bo predvsem vam udobno :wink:
Več glav, več ve ...
#11
Mogoče takole s prestavitvijo vrat (v predelni steni)

+ omare na hodniku

- majhen kavč

Lp, M


Priložene datoteke
.jpg   belovic-kuhinja.jpg (Velikost: 114,86 KB / Prenosi: 556)
#12
še enkrat hvala za nesebično pomoč, vse vaše predloge in razmišljanja, v prihodnjih dneh pa jih bomo analizirali ter se odločili za najugodnejšo varianto...
Tabure za obuvanje ob vhodnih vratih vsekakor, kakšna omara na hodniku tudi.. v kuhinji bomo predvsem zaradi spremembe zamenjali okroglo mizo, ki smo se je že vsi naveličali - iskreno čisto osebna želja po določeni spremembi, čeprav je mogoče optimalna rešitev Wink
#13
Kaj pa miza na ta nacin

https://www.pinterest.com/pin/332773859936450059/
Več glav, več ve ...
#14
tudi zanimivo..
#15
z ozirom na to, da imate toliko krasnih idej in zamisli bi tukaj dodal še povezavo na sorodno temo vezano na sosednji spalni del http://www.podsvojostreho.net/forum/view...14&t=75068 :?


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »