Opremljanje doma > Bela tehnika
Problem: odtok-pralni stroj-VAKUM

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem: odtok-pralni stroj-VAKUM
#1
Pozdravljeni. Pri nas doma imamo en velik problem. Lepo prosim, če kdo ve kje bi bila težava, kako rešiti. Mi ne vemo več kaj naj storimo!

Živimo v bloku v najvišjem, 3. nadstropju, nad nami ni nikogar.

Že dlje časa se dogaja, da pri PRALNEM STROJU med tankanjem vode in ko tanka vodo se ustvarja vakuum, tako da nam voda izginja direkt VEN iz stroja po cevi v odtok.

(Ni odduška?)


S strojem je vse v redu, to so nam že večkrat zagotovili serviserji.
 Smo zamenjali že 2 stroja različnih znamk.
Odtok dela normalno, fajn požira. 
Ampak pri odvodu vode iz pralnega stroja se ustvarja kot nek vakuum, zrak. Ovira normalen potek delovanja. Zato se pralni stroj nonstop ustavlja in javlja napako.
LEPO PROSIM ČE IMA KDO IZKUŠNJO, ČE NAM LAHKO NEKDO POMAGA.

Hvala vnaprej.
#2
Kako visoko je odtok?
#3
Preveri kaj je z oddušnikom (nad teboj), praviš da ni nikogar nad tabo. Pa je nad tabo podstreha, morda kaj drugega?
Odtok verjetno ni prenizko, pa tudi cev pralnega stroja bi morala biti praviloma speljana tako, da se v njej sami voda ustvari sifonski žep.
#4
Zanima me, če obstaja kot kak oddušek, ki bi ga lahko zmontiral, improviziral, (v svojem stanovanju-kopalnici) med cevjo stroja in sifonom odtoka v steni.. kot vmesni/dodatni člen.
(T komad, nepovratni ventil)

Da bi s tem na eleganten način rešil naš problem s pralnim strojem.
Če bi se dal kje kupit takšen oddušek.
#5
tole je vse skupaj malce čudno. samo če imate zelo tanke odtočne cevi - kar precej dvomim.

če imaš cev na tleh - in hkrati prenizko odtok, bi ti to že verjetno kdo povedal. ali imaš cev do višine pralnega stroja oz. kvečjemu recimo 10 cm nižje? (ne glede na to kje je odtok v steno - razen če je seveda še višje)

za začetek predlagam, da daš cev v lijak ali kad (ponovno - višina odtoka je zelo pomembna), kot v dobrih starih časih, če imaš to možnost.

odduško v kopalnici bi se dalo narediti, a bi morala biti hkrati zelo dobro zatesnjena (ko črpalka vodo ven črpa) in zelo odzivna (da se odpre ko začne vleči zrak). in ko ne bi bila v funkciji bi se ponovno morala zapreti, ker bo drugače smrdelo. če se zatakne kakšna nitka vmes, boš imel pa poplavo - oz. še huje kakšen kratek stik, če bo voda špricala po elektriki.
#6
Upam da ne bom vsekal mimo. Kaj pa montaza "vacuum breaker" ventil kot vmesni clen za dotok vode.Npr. https://www.oras.com/datasheet/261032/en
#7
gurenc Napisal:....za začetek predlagam, da daš cev v lijak ali kad (ponovno - višina odtoka je zelo pomembna), kot v dobrih starih časih, če imaš to možnost....

se en glas za to varianto. da izlocis odtocno cev kot razlog ...
#8
Pozdravljeni,
Rad bi imel pralni stroj v kleti in ne v kopalnici. Problem je ker v kleti ni odtoka. Kanalizacija je na isti strani kot je stena kleti, je pa nekje 1.5m višje ter 6m stran.

Od zunaj bi bilo potrebno narediti manjši jašek, že zaradi čiščenja, ter pod padcem v glavni jašek povezati odtočno cev. Rad bi se izognil dodatni črpalki.
Ali lahko črpalka pralnega stroja potisne vodo 1.8m visoko?

Prosim vas za mnenja predloge, mogoče drugačen način izvedbe.

Hvala
#9
@tedimedi

Jaz sem imel ravno obrateno težavo - stroj ni izčrpal vode.
Poskusil sem podobno kot je bilo tebi predlagano - iztočno cev sem namestil v umivalnik in pognal pranje - vse BP.
Potem sem očitil iztok. Ven sem pobral nekaj kosov vodnega kamna in razne umazanije te malo požokal noter z žico (par cm v steni je 90 °koleno navzdol).
Od takrat dela normalno. 

Najprej to poskudi da vidiš ali je problem v stroju ali v odtoku.


Skok na forum:
Zadnje novice

Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
23.04.2021 ob 11:54:22
Recite DA najboljši ponudbi NLB Stanovanjskega kredita
Recite DA pravim priložnostim in pridobite individualno NLB ponudbo Ne moremo izkoristiti priložnosti, za katere ne vemo, da... Beri dalje »
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
13.04.2021 ob 13:14:07
Zakaj se odločiti za toplotne črpalke Tiki?
Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši dizajn. Kolikokrat ste si ob pomladnem ugašanju... Beri dalje »