Gradnja in obnova > Energijski viri
Kateri zalogovnik in/ali bojler za SV

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kateri zalogovnik in/ali bojler za SV
#1
Pozdravljeni,

zanimajo me vase izkusnje ali nasvet pri izbiri zalogovnika vode 500l z toplotnim izmenjevalcem SV. Skrbi me namrec, da ne zmogel dovajati dovolj(tri-stiri zenska dolga tusiranja)...

Trenutno je sistem z kotel na KO, solarni kolektorji (cca. 6m2) in 300 l boljer sanitarne vode (dva izmenjevalca), radijatorji, 170m2 ogrevalne površine.

Litoželezni Kotel na drva (20kW) bom zamenjal z kotlom na pelete Nordica LP14. Da bi zmanjšal število vzigov bi namontiral zalogovnik vode 500l.

Naprimer Gamma R2, http://www.etiks.si/index.php/hranilniki-toplote.html

V kolikor je možno bi želel, da je zalogovnik primeren tudi za bodočo TČ.

Ali svetujete oz bi bilo bolje loceno dva posebej, zalogovnik in bojler SV?

Hvala. Lp.
#2
Mislim da je bolje da obdržiš sedanji bojler tople vode, če imaš prostor in imaš zalogovnik brez izmenjevalca. Morda pogledati pri komu ki ima izmenjevalce, meni se poraja pomislek kako to deluje ko ti ogrevanje sprazne zalogovnik, v bojlerju je le neka zaloga.
#3
Tako da imaš odjem za radiatorje malo nižje,. Sicer pa tudi pri zalogovniku lahko prideš do mlačne vode. Pa še to kar nekaj časa traja pri radiatorjih.
#4
Hvala za odgovore. Verjetno res najbolje loceno.

@Hanzi: Se strinjam, videl da tudi na shemah je priklop nizje ampak po obcutku je potem 500 l premajhen zalogovnik (primerjalno z sedajsnim 300 bojlerjem SV) pa še radijatorji so povrhvsega (talno bi bilo sigurno bolje).

V priponki npr. shema z TČ in talnim.


Priložene datoteke
.jpg   Shema.jpg (Velikost: 66,78 KB / Prenosi: 177)
#5
Selab
Si kupil gammo?
Po podatkih tusiranje pod enim tusem ni problem. Pa ceprav 10 potratnoh zenks.zaporedoma. seveda mora pec biti dovolj močna. 
Problem nastane , ce bi 5 zensk naenrrat postavil pod 5 razlicnih tusev.
Sonce naj sveti vsak dan!


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »