Opremljanje doma > Kuhinjska oprema
Kje kupiti novo kuhinjo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kje kupiti novo kuhinjo?
#1
Iščem eleganco in best buy. Zanima me, če se novo kuhinjo bolje splača dati izdelati po meri kot pa kupiti v kakšnih trgovinah, kjer prodajajo gotove kuhinje? Namreč pri lesoproduktu imajo zelo dobro izbiro in cene, ne vem pa kakšne izkušnje imate ostali. Kaj predlagate? Rabim pa za manjše 40m2 stanovanje, ker ga bom v celoti prenovil.
#2
Ko iščeš kuhinjo, je podatek o velikosti stanovanja toliko pomemben, kot to, da imaš tri okna v stanovanju. Najprej si razčisti kje bo stala kuhinja in kaj za ene elemente sploh želiš/potrebuješ v tem stanovanju. Potem definiraj budget, po tem pa lahko iščeš rešitve.
#3
Glede na to da je stanovanje majhno in boste imeli več prostorov bi opremo dal delati mizarju. Kot celota bo izpadlo najboljše ( isti materiali, boljši iakoristek ker bo pohištvo po meri... Itd. Glede cene je pa tako... Kupiš novega cliota za 9000€ ali pa 15000 €. Isto pohištvo.. Iveral je najcenejši nato ostali materiali...mdf barvano, furnir, UTP...
#4
Pri majhni kuhinji, bi jaz iskal predvsem uporabnost! Če jo boš imel za kuhanje! :wink:
Eleganca je relativna stvar, prav tako best buy! :wink:
#5
Hvala, verjetno bom dal izdelati po meri. Uporabnost kuhinje je itak prvotnega pomena, ampak materiali so lahko visoko kvalitetni in vzdržljivi, če bi dal delat pri lesoproduktu. Ker spomnim se, da se v prejšnjem stanovanju kupil neko poceni kuhinjo (ki ni bila tako poceni glede na to kaj sem dobil) v dipotu in potem je vse odpadalo, barva, lak, etc. Tako da bi za tisti denar takrat dobil ornk kuhinjo pa sam kupil vgradne naprave.
#6
Ni le Lesoprodukt. Tak ali podoben iveral je dobiti pri vseh mizarjih. Tako slabega iverala,
kakršen je po štacunah s pohištvom, v Sloveniji skoraj ni možno kupiti. Pazi le, da bo vse pokantano (robljeno z 0,5 in 2 mm ABS-om), da bo kvalitetno okovje, pa si zmagal.

Da se ne ponavljam, poišči post Hruškice, ki je lepo napisala, kje se vidi kvaliteta pohištva.
#7
usertech Napisal:Hvala, verjetno bom dal izdelati po meri. Uporabnost kuhinje je itak prvotnega pomena, ampak materiali so lahko visoko kvalitetni in vzdržljivi, če bi dal delat pri lesoproduktu. Ker spomnim se, da se v prejšnjem stanovanju kupil neko poceni kuhinjo (ki ni bila tako poceni glede na to kaj sem dobil) v dipotu in potem je vse odpadalo, barva, lak, etc. Tako da bi za tisti denar takrat dobil ornk kuhinjo pa sam kupil vgradne naprave.
Prvič v življenju slišim za lesoprodukt firmo, zdej pa glede na napisano ne vem al je tole sam še ena brezvezna reklama ali pa nimaš veliko pojma o temu kar tipkaš...v dipu kakor vem, lahko kupiš nizkokakovostne kuhinje, in pa tudi en malce dražje, ki s tem tvojim opisom nimajo nobene veze. Tako kot povsod drugje, nima veze KJE kupiš ampak KAJ kupiš.
#8
Lesoprodukt je firma, ki zastopa različen repromaterial za mizarstva, od iveralov, vodil, okovja, pultov,... nimajo pa končnih izdelkov - kuhinj. Imajo ekskluzivno zastopstvo za nekaj firm, hkrati pa zastopajo tudi nekaj firm, ki so na splošno prisotni na našem trgu in jih uporablja tudi veliko evropskih proizvajalcev kuhinj. Sicer so fajn, odzivni, razrežejo, zarobijo, naredijo po naročilu...

Se strinjam s Pentaxom, važno je, KAJ kupiš. Ker na trgu je vse od nizko-kakovostnih do vrhunskih izdelkov, razlika med njimi ni samo v ceni, ampak v številnih detajlih in trajnosti, koliko poudarka pa da kupec na te detajle je v veliki meri odvisno od budžeta. Če je neomejen, je meja samo nebo, če je omejen, pa se išče znotraj njega.
Kaj vpliva na kvaliteto kuhinj, pa smo že kar nekaj napisali v preteklih letih na nekaj objavah.
#9
predvidevam da govorimo o teh objavah?
viewtopic.php?f=11&t=72698&p=875184&hilit=+kvaliteta#p875184
viewtopic.php?f=11&t=13936&p=745953&hilit=+kvaliteta#p745953
viewtopic.php?f=11&t=64378&p=712726&hilit=+kvaliteta#p712726
viewtopic.php?f=11&t=58163&p=611184&hilit=+kvaliteta#p611184
#10
usertech Napisal:Iščem eleganco in best buy. Zanima me, če se novo kuhinjo bolje splača dati izdelati po meri kot pa kupiti v kakšnih trgovinah, kjer prodajajo gotove kuhinje? Namreč pri lesoproduktu imajo zelo dobro izbiro in cene, ne vem pa kakšne izkušnje imate ostali. Kaj predlagate? Rabim pa za manjše 40m2 stanovanje, ker ga bom v celoti prenovil.

v trgovinah ti tudi naredijo "po meri", vecina kuhinj ima na izbiro kar veliko razlicnih elementov, razlicnih dimenzij in se tako vse da prilagoditi. Tudi od stene do stene.
#11
Kuhinja z blendo pri strani, ni kuhinja po meri. Me zanima, katera trgovina dobavi kuhinjo po meri?
#12
Meni jo je Lesnina. Po meri. Zrisal sem jo sam, naredili so jo v dojčland, čez mesec jo ob devetih zjutraj pritrese zgolj en monter, sem ga mislil na∏zdit, da sam naj kar gre, ker mu ne mislim pomagat, je bla kuhnja ob enih zmontirana, vmes sem imel zgolj toliko časa, da sem skočil v LJ po dvojno indukcijo zraven 4x plin, ki sem si jo izmislil po tistem, ko je bil monter že pri meni.
#13
Izjema potrjuje pravilo.

Ne le trgovine, tudi mnogi mizarji znajo z blendo narediti kuhinjo po meri.
#14
Ma ni bila blenda vzrok. Vzrok je bila petmestna cifra. Baje se potem nekoliko bolj "potrudijo".
#15
Pozdravljeni, prenavljamo stanovanje in zbiramo ponudbe za novo kuhinjo. Kje kupiti novo kuhinjo, da bomo dobili kvalitetno in cenovno ugodno. Zanima pa me tudi (tisti, ki jo imate) kako ste zadovoljni z Alples kuhinjo. Hvala za vse predloge in nasvete.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »