26.1.2019 ob 18:02
arbajter Napisal:Niso to peleti. Uporaba WPS se odsvetuje, saj predstavlja precejšno varnostno tveganje.
Ker:
- usmerjevalnik običajno uporablja preverjanje z osem mestno pin kodo, ki je potrebna, da se uspešno vzpostavi povezava.
- po vklopu WPS funkcije pa usmerjevalnik uporablja preverjanje le štirih številk pin kode, kar ga naredi zelo ranljivega in nekomu zverziranemu ne predstavlja neke večje težave izvesti vdor, saj omogoča le še deset tisoč kombinacij. Oziroma z drugimi besedami - hitro se ti na mreži (lahko) pojavijo "pijavke".
Sem imel na eni od Nokij nameščen en tak bruteforce programček, pa so "zaščiteni" wifiji po kafičih dostikrat počepnili po desetih, petnajstih minutah "preverjanja". Pa še kje drugje tudi.
Kar se tega tiče je bolje uporabiti push button funkcijo, ki omogoča povezovanje naprave na usmerjevalnik v omejenem kratkem času. Ima pa tudi to slabost, tisti ki ima fizičen dostop do usmerjevalnika in mu priti do tistega gumbka ne predstavlja težave...
Ampak avtor nima težav z usmerjevalnikom temveč z ekstenderjem.
letalec007
Pa si poskusil poresetirat ekstender in naredit znova? Tule imaš nazorno opisana oba primera nastavitev. Sam to naredim vedno preko kabla.
https://www.youtube.com/watch?v=MpULi2wBjz4
Ja sem probal poresetirat pa ni zmage.Sem ga pobral iz smetnjaka pa enkrat spet probam.Sunac mu točno vem ,da ko novega priklopim bo tale shodil