Opremljanje doma > Pohištvo
Kakšne vrste latofleks za posteljo 140x200?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšne vrste latofleks za posteljo 140x200?
#1
Živijo!!

Doma bom menjal svojo 140x200 posteljo, ki je že dotrajana. V Harvey-u sem dobil novo poceni vzmetnico 140x200x30, pa sem se odločil, da bom hkrati menjal še okvir. Stara postelja ima latofleks že vgrajen v svoj kovinski okvir, zato ga ni moč uporabiti - moral bom dobiti novega. Zataknilo se je pa pri obliki latofleksa.

Namreč moja stara postelja je imela razdeljen kovinski okvir, kamor je bil latofleks pritrjen. Izdelana je bila v bistvu tako, da je imela dva segmenta. Kovinski okvir je potekal po zunanji obrobi postelje kot nek pravokotnik, po sredini pa je bila speljana še ena kovinska palica, ki je pravokotnik razdelila na dva enaka dela. V bistvu kot da bi bila postelja sestavljena iz dveh ležišč s svojim 200x70 latofleksom.

Ker ima moj trenutni okvir po sredini kovinsko palico, ki ga še dodatno ojača, sem se odločil, da želim imeti nekaj podobnega. Na spletu in po trgovinah sem iskal letvena dna omenjenih dimenzij in opazil, da 200x70 nikjer ne prodajajo. Svetovali so mi naj raje vzamem kar 140x200 v enem kosu, ki na sredini ni razdeljen.

Zanima me kako je glede nosilnosti tega v primerjavi z opisanem, ker sem malce skeptičen.
Letvice se mi zdijo nekam dolge in lomljive...
Primer: https://www.letgo.si/item/postelja-letv ... id-1792553

Hvala na nasvete in lep pozdrav!
#2
Pravilno se ti zdi. Še malo posteljne aktivnosti udariš, jih boš polomil za šalo.

https://jysk.si/spalnica/posteljna-dna/ ... lsrc=aw.ds

Ni sicer neka ne vem kaj znamka, je pa vseeno boljše kot v enem kosu. Če boš še malo pobrskal po internetu boš dobil ohoho zadetkov.
#3
Najbolje surova iverka, malo debelejša, da še potegne vlago iz vložka ven....
#4
Za posteljno dno se uporablja smrekove deske, pohoblane, robovi so malo pobrani in razmaknjene ena od druge po nekaj centinov. Jogi se na ta način najbolj zrači. Pod iverico, še slabši je iveral, se lahko pojavi plesen.
#5
janko132 Napisal:https://jysk.si/spalnica/posteljna-dna/p...lsrc=aw.ds
Glejga no, da zadeva obstaja! Bom tole še malo preveril, hvala za link.

Sicer pa tisto glede iverice ali smrekovih letvic me tudi ni najbolj prepričalo. Nevem, meni se zadeve ne zdijo zanesljive za dane dimenzije postelje 140 cm po čez. Verjetno bi vseeno po sredini postelje moral imeti še kakšno dodatno ojačanje npr. spodnjo desko. Moj trenutni okvir je sestavljen iz samo 4 kosov iverala (dve stranici, sprednja in zadnja plošča), ki so postavljeni v pravokotnik. Po sredini pa ni ničesar.

Sedaj, ko je kolega janko123 objavil tale link, sem na spletni strani našel še dno s kovinskim okvirom! Takšnega sem imel tudi v orginalu, le da je bil del postelje.
https://jysk.si/spalnica/posteljna-dna/ ... -basic-a30

lp

Dodatek: Aha, sem prehitro kliknil gumb Potrdi. Želel sem vprašati kako pa je z nosilnostjo tistih podov, ki imajo dvojne letve? Se pravi eno nad drugo in potem lahko s premikanjem neke objemke na letvah reguliramo trdoto.
#6
Dodatek: Aha, sem prehitro kliknil gumb Potrdi. Želel sem vprašati kako pa je z nosilnostjo tistih podov, ki imajo dvojne letve? Se pravi eno nad drugo in potem lahko s premikanjem neke objemke na letvah reguliramo trdoto.

Podobna žalost (pri širini 1400) kot navadni latoflex.
Širine latoflexa do 1200 se v redu obnesejo, pri večjem razponu se pa že lomijo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »